Belgian Interest Group for ‘Program Making & Special Events' als contact met de overheid B.I.P.T. (Belgian Institute for Postal services and Telecommunications)

 

Door de explosieve groei van 'mobiel internet' lieten GSM-operatoren zowat 5 jaar geleden hun oog vallen op hopen frequenties om krachtiger 3 en 4G-netwerken uit te rollen. Onder die frequenties ook die die overal te lande dagelijks worden gebruikt binnen de cultuur- en evenementensector. De inzet was niet min: de grote frequentiehonger kon ertoe leiden dat concerten, musicals en events niet meer zouden kunnen doorgaan volgens de huidige technische normen.

Daarom bundelden op dat moment net zoals in andere landen een aantal gebruikers en fabrikanten de krachten in PMSE.be, the Belgian Interest Group for ‘Program Making & Special Events’ en gingen het gesprek aan met de overheid (BIPT). Dit leidde tot de vrijwaring van een aantal frequentiebanden waarbinnen technische oplossingen mogelijk waren.

Vandaag verschuift de rol van PMSE.be naar het opvolgen van problemen die gebruikers overal ervaren bij de roll-out van 4G, en het daarop bieden van technische oplossingen en ondersteuning. Daarom worden de krachten gebundeld met STEPP vzw, het steunpunt voor productionele, ontwerpende en technische krachten van de brede culturele sector.

STEPP vzw verenigt technisch personeel uit de brede culturele sector (theaters, culturele centra, gezelschappen, musea, ...), alsook ontwerpend personeel binnen diezelfde sector (scenografen, ontwerpers, kostuumontwerpers, tentoonstellingsontwerpers, architecten, ...) over alle sectorale barrières heen. STEPP staat garant voor degelijke ondersteuning van zijn leden en de sector door middel van thematische symposia, advies, spreiding van expertise, opleidingen, sensibilisering en het driemaandelijkse tijdschrift STEPP magazine.

De werkgroep PMSE.be kan u bereiken via het emailadres pmse@stepp.be.

PMSE.be