Belangrijk nieuws voor de Werkgroep Event People Security

Belangrijk nieuws voor de Werkgroep Event People Security
Het Grondwettelijk Hof aanvaardt het beroep van B.E.S.A. 

Het Grondwettelijk Hof aanvaardt het beroep van B.E.S.A. tot vernietiging van de artikelen 61, 10°, en 2, 11° tot 15°, van de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid.

In april 2018 legde de Werkgroep Eventpeople Security van B.E.S.A. (Belgian Event Supplier Association) een aanvraag neer bij het Grondwettelijk Hof om bepaalde evenement-gerelateerde artikels van de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid te vernietigen.

Dit met als doel om de wet aan te passen aan de realiteit van de evenementen sector.

Deze actie, die in spoed werd voorbereid, vereiste destijds heel wat inspanningen.

We zijn daarom zeer verheugd te kunnen melden dat het Grondwettelijk Hof deze week besliste om onze argumentaties te volgen.

De overheid (FOD binnenlandse zaken) en alle betrokken partijen zijn bij dit arrest redelijkerwijze onmiddellijk gebonden. Alle andere niet-betrokken partijen zijn gebonden van af de bekendmaking van het arrest in het Belgisch Staatsblad.

Deze beslissing is voor B.E.S.A. een gelegenheid om rond de tafel te gaan zitten met alle betrokken partijen, om samen een gemeenschappelijke aanvaard consensus uit te werken. Het is immers steeds de bedoeling van BESA geweest om een dialoog tot stand te brengen.

Grondwettelijke Hof Arrest 79/2019 van 23 mei 2019

B.E.S.A. Werkgroep Event People Security - Pers dossier NL - 24 mei 2019

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.