Nieuwe werkgroep Event People

Nieuwe werkgroep Event People

Gezien de aanhoudende gekende problematieken in de sector van event security, de onduidelijkheden in de bestaande en aankomende wetgeving zal BESA in samenspraak met enkele bestaande vergunde ondernemingen die lid zijn een nieuwe werkgroep oprichten.

Deze werkgroep genaamd 'Event People' zal primair ondernemingen herbergen die vergund zijn en een aanzienlijk aandeel van hun opdrachten in de event sector uitvoeren.

Het is verder de intentie om binnen deze werkgroep een juridisch platform uit te bouwen waar de willekeur en onevenredige toepassing van de wetgeving door de Directie Private Veiligheid verenigd wordt. Vanuit de beroepsfederatie zal dit dan ook aan onze regelgevende overheid overgemaakt worden om tot sluitende en evenredige eindresultaten te komen.

Verder is het ook de intentie om in alle gerelateerde commissies bij de Directie Private Veiligheid afvaardigingen vanuit BESA te voorzien. Deze afvaardigingen zullen vanzelfsprekend gebeuren vanuit de betrokken en willige aangesloten leden.

Wij plannen in deze al een 1ste kennismaking in july of augustus* waar open vragen kunnen geformuleerd worden en de basis van de werkgroep zal ontstaan.

Wij hopen in deze op uw toewijding zodat eindelijk onze niet te onderschatten sector van event security een klankbord naar De Directie Private Veiligheid kan uitbouwen.

*Indien U interesse heeft om hierin een stem te hebben, neem dan zeker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons ! We versturen U dan een uitnodiging om de informatieve vergadering die eerstdaags zal georganiseerd worden, bij te wonen.

 

Wat doet Directie Private Veiligheid  ?

De directie Private Veiligheid zorgt voor een stricte reglementering op de private veiligheid om de privacy en de grondrechten van de burgers maximaal te waarborgen en beschermen. Daarvoor doet ze beroep op de wet op de private veiligheid van 10.04.1990 en op de wet op de privédetectives van 19.07.1971

Wat doen ze ?

Op strategisch vlak:

DPV verzamelen kennis, winnen advies in en ontwikkelen een visie teneinde een adequaat overheidsbeleid voor te bereiden en de reglementering te actualiseren.

Ze maken het beleid kenbaar, verstrekken expertise en vertegenwoordigen de overheid op nationaal en internationaal vlak.

Op operationeel vlak:

DPV voeren een preventief beleid via de behandeling en de controle van aanvraagdossiers voor vergunningen, erkenningen en homologaties.

ZE organiseren een administratief toezicht op de naleving van de regelgeving.

Ze werken voor de private bewakingssector, de beveiligingssector en privédetectives.

https://ibz.be/nl/veiligheid-en-preventie#private-veiligheid