Working in the arts: deel je mening!

Mensen hebben vaak verschillende meningen, ook als het over het kunstenaarsstatuut gaat, maar helaas worden meningen niet altijd gehoord. Deze keer wel. Tijd dus om je mening te delen!

De culturele sector (met een deel van de eventsector) stelde de laatste maanden bijna wekelijks de vraag of zij nauwer betrokken konden worden bij beleid rond hun eigen praktijk. Nog teveel wordt er over en niet met hen gesproken. Frank Vandenbroucke en collega's van de federale regering geven het woord vanaf vandaag aan de mensen op de vloer zelf. Via een straf, digitaal participatieplatform brengen zij bottom-up en samenwerkend het beleid tot stand. Dat is nog nooit gebeurd in dit land.

WAT?

Op www.workinginthearts.be krijg je de kans om concrete uitdagingen en mogelijke oplossingen in je huidige arbeidsstatuut op de politieke agenda te brengen.

Je kan deze uitdagingen concreet beargumenteren, kracht bij  zetten en luisteren naar ervaringen van collega’s in de brede zin van het woord. Dit participatietraject organiseert een online forum en focusdebatten over de grenzen van de disciplines, landstalen en regio’s heen.

Deze uitdagingen en voorstellen zullen gebundeld worden en als input dienen voor een Technische Werkgroep die recent werd opgestart en waar technische experts concrete voorstellen zullen uitwerken die beantwoorden aan de noden van het veld.

Deze aanpak is historisch omdat er voor wordt gekozen om met de mensen op het terrein als ervaringsdeskundige in gesprek te gaan vooraleer een nieuwe regeling wordt uitgewerkt. Mis het moment niet. Grijp je kans voor een verbeterd (kunstenaars)statuut en roep iedereen uit de sector op om het debat te voeden.

The floor is yours.

#workinginthearts