Women in live music, waar zijn jullie?

Er is nog steeds maar een beperkt percentage vrouwen actief in de live muziekindustrie. Daar wil de organisatie Women In Live Music iets aan doen. De organisatie streeft naar een betere diversiteit en evenwicht achter de schermen van de sector.

Women in Live Music (WILM) is een Europees platform en online community voor vrouwen die werken in de live muziek. Het gaat om alles wat achter de schermen gebeurt: Sound Engineers, Tour Managers, Lighting Designers, Riggers, Backliners, Stage Managers, Stagehands enz. ….

Met een website en een online community op social media wil de organisatie vrouwen in de live muziekindustrie met elkaar in contact brengen om ervaringen en tips met elkaar te delen. Er worden workshops en meet-ups georganiseerd in heel Europa. Zo kan je op 18 december bijvoorbeeld aansluiten op de kerstborrel die WILM op 18 december samen met het Nederlandse trainingsprogramma Backstage Pass en de Nederlandse afdeling van Soundgirls.org organiseert in de oefenstudio's, concertzaal & muziekcafé van dB in Utrecht.

Crewlist

Een ander hulpmiddel is de Crewlist op hun website, een handige tool voor bands, boekingskantoren en AV- of andere bedrijven die op zoek zijn naar vrouwelijke crewleden. Of ze nu op zoek zijn naar backliners in Frankrijk of merchverkopers in Duitsland, de Crewlist van WILM maakt het veel gemakkelijker om de juiste vrouw op de juiste plaats te vinden. De Crewlist wordt ook gebruikt om te netwerken of om tijdens een toernee hulp te vragen aan vrouwelijke collega’s in die regio.

Alle vrouwen die werken in de live muziek zijn welkom!

Meer informatie over Women in Live Music vind je op hun website https://womeninlivemusic.eu/ of op hun Facebook pagina https://www.facebook.com/groups/920231474805425

Image by wavebreakmedia_micro on Freepik