W-Festival: de jaren 80 zijn alive & kicking

Met kleppers als Front 242, Nena, The Jacksons en de exclusieve reünie van The Neon Judgement was het W-Festival ook dit jaar opnieuw een voltreffer. Het festival met muziek uit de jaren tachtig zorgde voor vijf dagen feest met de Noordzee op de achtergrond.

De organisatoren zagen zich door corona gedwongen om de 5de editie van het festival in 2020 te verschuiven naar 2021. Newwave-liefhebbers spoedden zich dus van 25 tot en met 29 augustus naar het Klein Strand in Oostende waar ze eindelijk opnieuw voluit konden genieten van 99 Luftballons, Headhunter en vele andere hits uit de jaren tachtig.

Alles werd in goede banen geleid door de inzet van een heleboel eventbedrijven, waaronder ook een aantal BESA leden:

Amusivent (techniek), AS Technology (stroomverdeling), Organic Concept (tenten), R&T Security (security), Soundfield (techniek), ToB-Seen (veiligheid), en nog vele anderen.

Met een terrein van ruim 34.000m² kon het festival volgens de meest strenge coronanormen best wel wat volk aan, maar de uitrol van het CST zorgde ervoor dat de maatregelen rond corona heel wat gemakkelijker werden. Alle bezoekers en crew werden gescand op een geldige coronapas zodat het festival een veilige zone werd. Voor zij die nog niet over een geldige coronapas beschikten werd een testdorp uit de grond gestampt waar ter plaatse nog een test kon worden afgenomen. Daar maakten 1.500 mensen gebruik van. 4 onder hen testten uiteindelijk positief.

De organisatoren van het W-Festival hadden ook een speciaal bedankje voor het verplegend personeel en de artsen die zich het afgelopen coronajaar uit de naad hadden gewerkt: zij konden een gratis ticket boeken voor het concert van The Jacksons.