Volg de eerstehulpcursus van het Rode Kruis online!

In afwachting van de heropstart kan je bij het Rode Kruis Vlaanderen helemaal gratis hun nieuwe online eerstehulpcursus volgen. Zo kan je van thuis uit, via de laptop of de tablet, eerste hulp leren bij veel voorkomende situaties.

Omwille van het coronavirus kunnen er al een hele tijd geen eerstehulpopleidingen worden gegeven. In afwachting van de heropstart van de opleidingen van het Rode Kruis, bieden zij je hun nieuwe online eerstehulpcursus gratis aan.

In deze online cursus leer je de basis van eerste hulp aan en hoe je moet reageren in een noodsituatie. Je leert de situatie veilig te benaderen, de toestand te beoordelen, gespecialiseerde hulp te verwittigen en eerste hulp te verlenen bij bloedingen, huidwonden en brandwonden.

Deze online cursus mag dan geen volledige opleiding eerste hulp zijn, en je krijgt er dus ook geen officieel brevet voor, maar je leert wel de belangrijkste stappen om bij veel voorkomende eerstehulpsituaties te helpen!

Meer informatie vind je op de website van Rode Kruis Vlaanderen: https://www.rodekruis.be/hulp/coronavirus/volg-een-eerstehulpcursus-online/