Vlammen voor het goede doel tijdens De Warmste Week

Ondertussen is het al een traditie: de week voor kerstmis maakt heel Vlaanderen zich warm voor De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT die dit jaar in Hasselt plaats vindt. Een heel fijn initiatief waar bovendien ook een heleboel BESA leden achter de schermen aan hebben meegewerkt.

Dit jaar staat helemaal in het teken van de strijd tegen kansarmoede. Overal in Vlaanderen worden acties opgezet om geld in te zamelen voor één van de vele projecten die door de Koning Boudewijnstichting werden geselecteerd. Actievoerders kunnen hun actie komen voorstellen in het Actiedorp in Hasselt.

Daar staat ook Het Warmste Huis waar de presentatoren Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis zes dagen lang non stop presenteren, leven en slapen. Ze praten er met actievoerders en draaien plaatjes die voor een bijdrage voor het goede doel kunnen worden aangevraagd. Bovendien komen ook een hele rits artiesten zoals Bazart, Bart Peeters, Goldband, Regi, Oscar & The Wolf en vele anderen het beste van zichzelf geven tijdens de gratis concerten die elke dag worden georganiseerd.

Ook een heleboel van de BESA leden vlammen deze week mee voor het goede doel: Birgit Walraet (productie DWW Achter De Schermen), Crackerjack (productie DWW Actiedorp), GSV Verhuur (toiletten), Novid (videoschermen), PRG (techniek), Showtex (doeken), Stageco (podium), The Powershop (stroomvoorziening), ToB-Seen (veiligheidscoordinatie), Tweepuntnul (hostessen), Veldeman (dakstructuur) en Walkies4Events (walkies). (En hopelijk zijn we niemand vergeten …).

Ook al laat het weer het een beetje afweten, het wordt beslist opnieuw een mooie editie waarin de Vlaming zich van zijn warmste kant laat zien!

Heb jij ook een mooi project dat andere BESA leden kan inspireren? Aarzel dan niet om het ons te laten weten via welcome@b-esa.be!

Foto’s: Birgit Walraet