Vlaams beschermingsmechanisme wordt voor april opgetrokken tot 15%

Het steunpercentage van het Vlaams beschermingsmechanisme voor april opgetrokken van 10 tot 15%. Wie verplicht gesloten blijft kan een beroep doen op het beschermingsmechanisme. Ook ondernemers met minstens 60% omzetverlies kunnen een beroep doen op de verhoogde bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten.

De strikte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zorgen ervoor dat veel ondernemers nog steeds verplicht gesloten zijn of zwaar omzetverlies hebben. Nu de maatregelen weer worden aangescherpt is extra bescherming noodzakelijk. Daarom wordt het Vlaams beschermingsmechanisme aangepast. Op die manier krijgen de ondernemers bescherming als tussenkomst in de vaste kosten die blijven lopen.

Bescherming van 10 naar 15% en verhoogde maxima

Voor de maand april wordt het steunpercentage opgetrokken van 10 tot 15%. Dat betekent dat wie verplicht gesloten is een bescherming krijgt van 15% van hun omzet in april 2019. De maximumbedragen worden ook opgetrokken. Zo zullen ondernemingen met een tewerkstelling tot 9 werknemers maximaal 11.250 euro kunnen ontvangen, ondernemingen met 10 tot 49 werknemers  maximaal 22.500 euro  en ondernemingen met 50 werknemers of meer  tot 60.000 euro.

Daarnaast kunnen ook alle ondernemingen met zware omzetverliezen een beroep doen op de verhoogde bescherming van het Vlaams beschermingsmechanisme.

Photo by Andrei Stratu on Unsplash