Touring Business Handbook 2024: alles wat je moet weten als je op tour gaat

Vorige week lanceerde IQ, het magazine voor de wereldwijde concert- en festivalbusiness, de eerste editie van haar Touring Business Handbook, een praktische gids voor iedereen die betrokken is bij het plannen van tournees.

Omdat er elk jaar duizenden tournees vertrekken en daar een heleboel voorbereiding bij komt kijken, wilde IQ één enkele publicatie uitbrengen die elk jaar wordt bijgewerkt en die zoveel mogelijk praktische informatie bevat om artiesten en hun teams te helpen bij het plannen van grensoverschrijdende tournees. Een dergelijk overzichtelijk naslagwerk ontbrak tot nu toe en is ontegensprekelijk een grote hulp voor diegenen die tours plannen, budgetteren en opbouwen.

Deze eerste editie bevat alvast een schat aan advies en informatie van specialisten op het gebied van zowat alles waar je bij een tournee mee te maken krijgt: verzekeringen, wetgeving, visa & immigratie, boekhouding & belasting, royalty's, wisselkoersen, enz. … en dat voor zowel Europa, het Verenigd Koninkrijk en de USA. Ook wie niet constant op schok is in het buitenland maar wel actief is in de live muziekindustrie vindt er interessante informatie.

Het Touring Business Handbook is beschikbaar op papier of digitaal voor IQ abonnees. Meer informatie vind je hier.