Sector Lifetime Achievement Award voor Hedwig De Meyer van podiumbouwer Stageco

Sector Lifetime Achievement Award voor Hedwig De Meyer van podiumbouwer Stageco

vrijdag 27 januari 2023

Tijdens de uitreiking van de Music Industry Awards kreeg Hedwig De Meyer van Stageco de Sector Lifetime Achievement Award. Heel terecht want met zijn straffe podia maakte hij van Stageco een wereldspeler. Proficiat, Hedwig!

Op donderdag 26 januari 2023 werden in het Brusselse Paleis 12 de Music Industry Awards - kortweg MIA’s - uitgereikt. Niet alleen Stromae, Pommelien Thijs en een heleboel andere artiesten vielen in de prijzen. Hedwig De Meyer, de oprichter van podiumbouwer Stageco uit Tildonk, mocht de Sector Lifetime Achievement Award mee naar huis nemen.

Met de Sector Lifetime Achievement Award brengen de VRT en VI.BE hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. Hedwig De Meyer is een meer dan terechte winnaar. Dat Stageco het gerenommeerde en in binnen- en buitenland veel gevraagde podiumbedrijf isdat het nu is, heeft het aan hem te danken. Zo zette hij Vlaanderen met een dikke stip op de kaart in de internationale eventwereld. En hij stond in 2010 ook mee aan de wieg van BESA.

Alles begon in de jaren zeventig, met een klein festivalletje in Werchter en een podium van bierbakken. Enter Herman Schueremans en de kiem van het latere Rock Werchter werd gelegd. Beide heren gingen samen een festivalletje organiseren en de rest is geschiedenis. Het is overigens pas in 1978 dat het festival onder die naam wordt georganiseerd. In dat jaar ontwierp Hedwig voor het eerst zelf een podium, bij gebrek aan aanbod op de verhuurmarkt. Zijn Steel Tower System was zo gebruiksvriendelijk en veilig dat het de concurrentie enkele jaren het nakijken gaf. De installatie- en afbraaktijd werd tot een minimum beperkt. Dat is meteen de grote troef van Stageco: hun podiumsysteem laat toe om een podium op een paar dagen tijd op- en af te bouwen, is gemakkelijk transporteerbaar en geraakt overal binnen, zelfs op plaatsen die minder toegankelijk zijn.

Pas in 1986 werd Stageco eigenlijk een podiumbedrijf. Het podium van Rock Werchter ging na afloop van het festival dat jaar op tour met de Invisible Touch Tour van Genesis. En met succes want Stageco mocht nadien het podium van de A Momentary Lapse Of Reason Tour van Pink Floyd verzorgen en het podium van de Razors Edge Tour van AC/DC. Vijf jaar na de start stond het bedrijf uit Tildonk in de Europese top drie van podiumbouwers. ​Het mocht podia bouwen voor alle grote wereldsterren, zoals Madonna, U2, Rammstein en Coldplay om er maar een paar te noemen.

https://www.stageco.be/nl/references/rammstein-stadium-tour-2019/581

Ondertussen heeft Stageco acht buitenlandse filialen en een tweehonderdtal vaste medewerkers. De pionier en trendsetter in concertpodia – goed voor meer dan 150 grote tournees ondertussen – is ook specialist in tijdelijke structuren voor evenementen (zoals de Olympische Spelen en modeshows).

Vorig jaar gaf Hedwig De Meyer na 45 jaar de fakkel door aan Hans Willems, zijn vroegere hoofd R&D die zelf naam maakte met Wicreations, specialist in alles wat beweegt op een podium. Hedwig blijft wel voorzitter en Chief Visionary Officer.

Ander nieuws

image
Basistraining EHBO-Eerste Hulp - 30/03

21 maart, 2023

Weet je wat te doen in een noodgeval? Zowel in een werk- als een privé-sit...
image
Green Panther Virtual Summit: ook jouw eventbedrijf kan duurzaam én winstgevend zijn - 27-28-29/03

21 maart, 2023

De Green Panther Summit wil ons inspireren om te kiezen voor een duurzame e...
image
De compenserende energiepremie is beschikbaar voor de Brusselse bedrijven

21 maart, 2023

Als antwoord op de energiecrisis voorziet het Brussels Hoofdstedelijk Gewes...
image
LAST CALL! BESA Meet The Members 23/03

20 maart, 2023

Een goede crew start bij een goede opleiding. Daarom hebben we het tijdens ...
image
Worksafe: een onmisbare beurs voor preventie en welzijn op het werk - 22-23/03

19 maart, 2023

Afspraak op 22 en 23 maart in Antwerp Expo voor Worksafe, dé beurs voor ve...
image
BESA Meet The Members met Chris Van Goethem/RITCS - 23/03

13 maart, 2023

Wie Podiumtechnieken zegt, kan niet om Chris Van Goethem van het RITCS heen...
image
Freelancersbevraging 2023: we hebben jouw input nodig!

9 maart, 2023

We polsen in onze jaarlijkse freelancersenquête opnieuw naar de dagtarieve...
image
Opleiding Preventieadviseur Niveau 3 voor event suppliers - 14/03 tot 24/04

8 maart, 2023

Na het succes van onze opleiding BA4/BA5 zijn we er opnieuw met een vijfdaa...