Pearle, de Europese stem van de live industrie

We praten momenteel met Pearle * – Live Performance Europe, de Europese Federatie van Muziek- en Live Performance-organisaties. Wat de Event Confederation doet op Belgisch niveau, doet Pearle * op Europees niveau.

De wereld, mijn dorp. Dat geldt ook voor de eventsector. Belgische eventbedrijven doen het goed in het buitenland. We draaien mee op modeshows in Parijs en Milaan, we zitten achter grote corporate shows en congressen overal in Europa, we bouwen podia overal ter wereld, enz. … Die internationale context wordt dus steeds belangrijker.

Daar zijn we bij BESA niet blind voor. Daarom praten we momenteel met Pearle * – Live Performance Europe, een internationale non-profit organisatie die op Europees niveau de belangen van werkgeversorganisaties in de live performance sector behartigt.

De Performing Arts Employers Association League Europe werd opgericht in 1991 en is de Europese Federatie van Muziek- en Live Performance-organisaties. Ze telt verschillende Europese spelers uit de muziekindustrie, de podiumkunsten en de live entertainment in haar rangen waaronder ook al een aantal Belgische bedrijven zoals bijvoorbeeld het Sportpaleis. Via de aangesloten federaties en andere organisaties vertegenwoordigt Pearle * zo meer dan 10.000 theaters, concertzalen, productiebedrijven, orkesten, opera's, ballet- en dansgezelschappen, festivals, promotors en andere professionele organisaties in de live industrie in Europa.

Pearle * is de gesprekspartner bij uitstek als het gaat om Europese en internationale regelgevingskwesties die van invloed zijn op de dagelijkse activiteiten van de live industrie. Wat de Event Confederation doet op Belgisch niveau, doet Pearle * op Europees niveau. Ook voor BESA is Pearle * dus een interessante gesprekspartner.

Meer informatie over Pearle * – Live Performance Europe vind je op hun website en op hun Facebook-pagina.