Payroller met een kunstenaarsstatuut? Vergeet je rekeningnummer niet door te geven!

Mensen uit de sector die als payroller met een kunstenaarsstatuut werken moeten voor het einde van het jaar hun rekeningnummer doorgeven aan hun vakantiefonds.

Heb je de afgelopen jaren met een kunstenaarsstatuut gewerkt via een SBK? Check dan of je je rekeningnummer hebt doorgegeven aan je vakantiefonds. Een heel pak mensen blijkt dat nog altijd niet te hebben gedaan. Daardoor kon hun volledig vakantiegeld 2018 (werkjaar 2017) niet worden uitbetaald, wat nochthans wel van pas kan komen in deze coronacrisis.

Daarom roept de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie hen dringend op om hun rekeningnummer aan hun vakantiefonds door te geven voor 31 december 2020. Als ze dat niet doen verliezen ze dat vakantiegeld, ook al hebben ze er voor gewerkt.

Op de website www.mijnvakantierekening.be kan je nagaan of je nog recht hebt op vakantiegeld voor het werkjaar 2017 (vakantiejaar 2018). Heb je dat nog niet gekregen, geef dan voor het einde van dit jaar je rekeningnummer door aan je vakantiefonds zodat het bedrag kan worden gestort.

—Photo by Jernej Graj on Unsplash