Overbruggingsrecht bij quarantaine of zorg voor een kind

Nu zoveel collega’s in quarantaine zitten of thuis moeten blijven om te zorgen voor hun kinderen in quarantaine, verwijzen we graag naar het overbruggingsrecht bij quarantaine of zorg voor een kind. Je kan dit aanvragen vanaf 7 dagen gedwongen onderbreking van je activiteiten.

Je kan gebruik maken van het overbruggingsrecht als je je activiteit in de periode van 1 januari tot en met 31 december 2021 gedurende minstens zeven opeenvolgende kalenderdagen moet onderbreken, omdat je zelf in quarantaine moet of omdat je moet zorgen voor een kind tot en met 17 jaar dat in quarantaine moet of omdat de school, kinderopvang of instelling gesloten  is. In het geval van handicap is er geen leeftijdsgrens.

Opgelet, je hebt geen recht op deze tegemoetkoming als je na een reis in het buitenland terugkomt uit een rode zone en bij terugkeer in quarantaine moet.

De grootte van de premie is afhankelijk van het aantal opeenvolgende kalenderdagen dat je zaak gesloten is. Vanaf 7 dagen gedwongen onderbreking van je activiteit kan je dit vervangingsinkomen aanvragen. Dat kan bij je sociaal verzekeringsfonds tot uiterlijk 31/12/2021 voor de maanden april-mei-juni 2021, 30/03/2022 voor de maanden juli-augustus-september 2021 en 30/06/2022 voor de maanden maanden oktober-november-december 2021.

Meer informatie vind je hier:

Photo by cottonbro from Pexels