Opleiding Podium- en Eventtechnieken - Opendeurdag RITCS Brussel - 18/03

Opleiding Podium- en Eventtechnieken - Opendeurdag RITCS Brussel - 18/03

woensdag 25 januari 2023

Velen onder ons kennen het RITCS in Brussel als ‘de filmschool’ maar wist je dat je er ook terecht kan voor een gedegen opleiding podium- en eventtechnieken? Op zaterdag 18 maart kan je gaan kennismaken tijdens de jaarlijkse opendeurdag.

Het RITCS - het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound - in Brussel biedt verschillende technische opleidingen aan die jongeren klaar stomen voor de eventwereld, iets dat we alleen maar kunnen toejuichen in deze tijden waarin iedereen op zoek is naar goed opgeleid technische crew. Behalve een driejarige bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten komt daar vanaf het academiejaar 2023-2024 ook een tweejarig graduaat Podium- en Eventtechnieken bij.

In die nieuwe tweejarige graduaatsopleiding Podium- & Eventtechnieken worden jongeren opgeleid tot podium- en eventtechnici Geluid, Licht, Beeld en Projectie of Podiummechanica. Na deze opleiding ben je zowel polyvalent inzetbaar, maar tegelijk ook gespecialiseerd in één van de vier disciplines.

Voor deze unieke opleiding in Vlaanderen bundelen het RITCS (Erasmushogeschool) en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) hun kennis, expertise, netwerk en infrastructuur om studenten een veelzijdig en praktijkgericht traject aan te bieden.

In de driejarige professionele bachelor Audiovisuele Kunsten krijgen studenten de kans om zich in drie verschillende trajecten te verdiepen en te specialiseren: Productie, Realisatie en AVT (audio, video en technologie). Binnen de opleiding zijn er twee richtingen:

  • De bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten leidt jongeren kritisch en praktisch op om hun eigen weg te maken in een internationale context van live events, onlineproductie, mediaproductie en mediakunst. Wil je als professional aan de slag in de brede audiovisuele mediawereld, dan is deze opleiding iets voor jou.
  • De bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten - Podiumtechnieken bereidt jongeren voor op een carrière in de brede podiumkunstensector. Ben jij diegene die er samen met de artiesten van droomt het onmogelijke werkelijkheid te laten worden? Dan is deze professionele bacheloropleiding - een unicum in Vlaanderen - zeker iets voor jou.

Wil je volgend academiejaar starten aan het RITCS? Dan is de jaarlijkse opendeurdag de ideale gelegenheid om jezelf helemaal onder te dompelen in de werking van de school.
Noteer zaterdag 18 maart 2023 dus alvast met stip in je agenda! Meer info volgt binnenkort op de website van de school: https://www.ritcs.be/nl/infomomenten-2023

Ben je niet vrij op 18 maart, dan kan je ook terecht op één van de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Meer info hierover vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/studie-informatiedagen-sid-in

Ander nieuws

image
Basistraining EHBO-Eerste Hulp - 30/03

21 maart, 2023

Weet je wat te doen in een noodgeval? Zowel in een werk- als een privé-sit...
image
Green Panther Virtual Summit: ook jouw eventbedrijf kan duurzaam én winstgevend zijn - 27-28-29/03

21 maart, 2023

De Green Panther Summit wil ons inspireren om te kiezen voor een duurzame e...
image
De compenserende energiepremie is beschikbaar voor de Brusselse bedrijven

21 maart, 2023

Als antwoord op de energiecrisis voorziet het Brussels Hoofdstedelijk Gewes...
image
LAST CALL! BESA Meet The Members 23/03

20 maart, 2023

Een goede crew start bij een goede opleiding. Daarom hebben we het tijdens ...
image
Worksafe: een onmisbare beurs voor preventie en welzijn op het werk - 22-23/03

19 maart, 2023

Afspraak op 22 en 23 maart in Antwerp Expo voor Worksafe, dé beurs voor ve...
image
BESA Meet The Members met Chris Van Goethem/RITCS - 23/03

13 maart, 2023

Wie Podiumtechnieken zegt, kan niet om Chris Van Goethem van het RITCS heen...
image
Freelancersbevraging 2023: we hebben jouw input nodig!

9 maart, 2023

We polsen in onze jaarlijkse freelancersenquête opnieuw naar de dagtarieve...
image
Opleiding Preventieadviseur Niveau 3 voor event suppliers - 14/03 tot 24/04

8 maart, 2023

Na het succes van onze opleiding BA4/BA5 zijn we er opnieuw met een vijfdaa...