Opleiding Podium- en Eventtechnieken - Opendeurdag RITCS Brussel - 18/03

Opleiding Podium- en Eventtechnieken - Opendeurdag RITCS Brussel - 18/03

woensdag 25 januari 2023

Velen onder ons kennen het RITCS in Brussel als ‘de filmschool’ maar wist je dat je er ook terecht kan voor een gedegen opleiding podium- en eventtechnieken? Op zaterdag 18 maart kan je gaan kennismaken tijdens de jaarlijkse opendeurdag.

Het RITCS - het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound - in Brussel biedt verschillende technische opleidingen aan die jongeren klaar stomen voor de eventwereld, iets dat we alleen maar kunnen toejuichen in deze tijden waarin iedereen op zoek is naar goed opgeleid technische crew. Behalve een driejarige bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten komt daar vanaf het academiejaar 2023-2024 ook een tweejarig graduaat Podium- en Eventtechnieken bij.

In die nieuwe tweejarige graduaatsopleiding Podium- & Eventtechnieken worden jongeren opgeleid tot podium- en eventtechnici Geluid, Licht, Beeld en Projectie of Podiummechanica. Na deze opleiding ben je zowel polyvalent inzetbaar, maar tegelijk ook gespecialiseerd in één van de vier disciplines.

Voor deze unieke opleiding in Vlaanderen bundelen het RITCS (Erasmushogeschool) en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) hun kennis, expertise, netwerk en infrastructuur om studenten een veelzijdig en praktijkgericht traject aan te bieden.

In de driejarige professionele bachelor Audiovisuele Kunsten krijgen studenten de kans om zich in drie verschillende trajecten te verdiepen en te specialiseren: Productie, Realisatie en AVT (audio, video en technologie). Binnen de opleiding zijn er twee richtingen:

  • De bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten leidt jongeren kritisch en praktisch op om hun eigen weg te maken in een internationale context van live events, onlineproductie, mediaproductie en mediakunst. Wil je als professional aan de slag in de brede audiovisuele mediawereld, dan is deze opleiding iets voor jou.
  • De bacheloropleiding Audiovisuele Kunsten - Podiumtechnieken bereidt jongeren voor op een carrière in de brede podiumkunstensector. Ben jij diegene die er samen met de artiesten van droomt het onmogelijke werkelijkheid te laten worden? Dan is deze professionele bacheloropleiding - een unicum in Vlaanderen - zeker iets voor jou.

Wil je volgend academiejaar starten aan het RITCS? Dan is de jaarlijkse opendeurdag de ideale gelegenheid om jezelf helemaal onder te dompelen in de werking van de school.
Noteer zaterdag 18 maart 2023 dus alvast met stip in je agenda! Meer info volgt binnenkort op de website van de school: https://www.ritcs.be/nl/infomomenten-2023

Ben je niet vrij op 18 maart, dan kan je ook terecht op één van de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Meer info hierover vind je op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/studie-informatiedagen-sid-in

Ander nieuws

image
WILM survey: welbevinden van vrouwen in de live muziekindustrie

4 december, 2023

Vrouwen in technische beroepen zijn ook in de eventsector een minderheid. W...
image
Nieuwe regeling voor jaarlijkse vakantie in 2024: overdracht van niet-opgenomen verlofdagen

29 november, 2023

Op dit moment geldt dat als een werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt,...
image
Koop nu je ticket voor Echo24 en geniet van de vroegboekkorting!

28 november, 2023

Schrijf je nu in voor Echo24, het event van de Event Confederation op 6 feb...
image
Walkies4Events Workshop Radiocommunicatie - 14 & 15/12

28 november, 2023

Wat kan je doen met radiocommunicatie en hoe gebruik je die walkie op de go...
image
Onderzoek: Inclusie in de context van muziekfestivals en events

22 november, 2023

5% ofwel meer dan een half miljoen van de Belgische bevolking vormt een onz...
image
Koop nu je ticket voor Echo24 en krijg een deel van je ticket terugbetaald!

19 november, 2023

De editie van 2023 was een daverend succes. We hopen je dus terug te zien o...
image
Memorandum voor een florerende eventsector

18 november, 2023

De verkiezingen van 2024 zijn niet meer zo veraf. Daarom hebben we samen me...
image
De Sint komt belastingvrij

17 november, 2023

Binnenkort is het weer geschenkentijd! Maar een geschenk is niet altijd een...