Ook jij en je bedrijf kunnen deze herfst bomen planten

De herfst is aangebroken en dus is het weer tijd voor boomplantacties. Die zijn nodig voor de biodiversiteit, tegen de klimaatverandering. Daarvoor is hulp nodig van bedrijven met kleine en grote budgetten, met veel en weinig helpende handen. Doet jouw bedrijf ook mee?

Vlaanderen heeft grote bosambities: 10.000 hectare extra bos tegen 2030, waarvan 4.000 tegen eind 2024. Natuurpunt blijft erin geloven en wil als partner van de Bosalliantie van minister Demir 700 hectare van die 4.000 realiseren. 200 hectare zijn al geplant, nog 500 te gaan. Via de Bosteller kan je zien hoever het nu al staat met de ambitie van Vlaanderen.

Met de campagne Bos voor Iedereen wil Natuurpunt burgers en bedrijven betrekken bij het creëren van meer bos, om samen voor de financiële middelen te zorgen en samen bomen te planten. Die zijn nodig voor de biodiversiteit, tegen de klimaatverandering.

Dit jaar nog worden meer dan 50 hectare bos gepland. Dat zijn 100 voetbalvelden vol nieuwe bomen. Op 1 hectare worden 2.000 bomen geplant en er staan 100.000 nieuwe bomen klaar.

Daarvoor is de hulp nodig van bedrijven uit alle sectoren, met grote en kleine budgetten, met veel en weinig helpende handen, om de bomen te planten en te financieren. Een heleboel bedrijven – groot en klein – deden al mee, waaronder het ons allen bekende beMatrix.

Natuurpunt organiseert verschillende bosplantdagen. Op zo’n bosplantdag krijgt jouw bedrijf een stuk grond toegewezen waar je samen met collega's, partners of vrienden jouw bomen op plant onder toezicht van Natuurpunt. Of je plant onder begeleiding van Natuurpunt op een eigen perceel een eigen bos aan.

Help jij met jouw bedrijf de Vlaamse bosdromen realiseren? Voor 2 EUR al kan 1 m² nieuw bos worden geplant!

Wil je persoonlijk een duit in het zakje doen, dan kan je ook een gift overmaken op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt, met vermelding van “Gift 3333 N Bos voor Iedereen”: 20 EUR = 10 m² bos, 50 EUR = 25 m² bos, 150 EUR = 75 m² bos. Voor elke gift boven 40 EUR krijg je volgend jaar automatisch een fiscaal attest.

Meer info over deze actie vind je hier:

Foto: Natuurpunt, Bos voor Iedereen 2019 _ Doeveren @Erwin Derous