Onze nieuwsbrief 12/21 is er !

We hebben nog een laatste nieuwsbrief om het jaar in schoonheid af te sluiten. Heb je hem niet in je mailbox gekregen? Lees hem dan hier.

Beste event supplier,

Net toen het er naar uitzag dat we het ergste achter de rug hadden, kwam een vierde coronagolf roet in het eten gooien. Voor velen onder ons kwam het nieuws over de verstrengde anti covid-maatregelen als een mokerslag. De vele annulaties gooiden onze sector immers de facto dicht. We moesten meteen zelf ook onze Christmas Meeting voor de tweede maal op rij annuleren. Life is a bitch en we zullen het geweten hebben.

We zijn uiteraard niet bij de pakken blijven zitten en hebben samen met de Event Confederation meteen de alarmbel geluid. Zonder financiële steun is deze vierde golf voor veel eventbedrijven immers misschien de golf te veel. De Vlaamse overheid heeft na onze gesprekken al meteen steunmaatregelen aangekondigd, de Brusselse en Waalse overheden volgen waarschijnlijk zeer binnenkort. We blijven onvermoeid streven naar verdere ondersteuning voor al die bedrijven – groot en klein – en freelancers die onze sector zo boeiend vorm weten te geven.

Dat brengt ons meteen naadloos bij de studie van de KdG Hogeschool die de impact van de crisis op onze sector voor de eerste keer in kaart bracht in 2020 en dat nu opnieuw wil doen. Mogen we jullie vragen om massaal deel te nemen aan hun survey? Onderbouwde wetenschappelijke cijfers geven onze roep om steun immers de nodige geloofwaardigheid bij de politiek!

We weten dat het voor velen onder jullie een zeer moeilijke periode is. Toch wensen we jullie fijne eindejaarsfeesten, in beperkte kring maar wel even zonder mondmasker of CST. En die Christmas Meeting? Die komt er nog wel als het terug kan en mag. We hopen dan samen met jullie het glas te heffen op een betere en hoopvolle toekomst. Hou vol!

Het BESA team

P.S. De meest recente regels over wat mag en niet mag vind je steeds terug op de website van de Event Confederation.

De rest van de nieuwsbrief kan je HIER lezen.

Ben je nog niet geabonneerd maar wil je de nieuwsbrief toch graag in je mailbox krijgen, laat dan HIER je gegevens achter.

Heb je als BESA lid een nieuwtje dat je graag wil delen met de collega’s, aarzel dan niet om ons dat te laten weten!

De vorige edities van onze nieuwsbrief vind je in het archief op onze website: https://b-esa.be/nl/nieuws/newsletter-archief