Het kan dan toch!

Het kan dan toch!

Is het de absolute prioriteit dat de zorgsector overeind blijft? Natuurlijk! De zorg mag rekenen op onze steun.

Verdient de horeca hulp! Uiteraard!

Zijn deze maatregelen de juiste? Hopelijk wel! Die curve moet naar beneden.

De regeringen van dit land reageren gepast met ondersteuning voor de getroffen ondernemers. Premier De Croo wil niemand loslaten, prima! Vandaag is er een goed pakket aan ondersteuning, ook voor de ondernemers in de eventsector.

Tot zover de constructieve houding

Tot zover het positivisme & de constructieve houding van de eventsector. Na 7 maanden trekken we hier de streep.

Waarom kan het nu plots wel? En zal het ook kunnen na midden november? ‘Niemand loslaten’ zijn we dan hopelijk niet vergeten. Wij gaan er iedereen in elk geval aan herinneren. Als straks café de Reisduif terug open is, zijn wij nog lang niet terug bezig.

De eventsector heeft sinds 7 maanden 80% van zijn omzet zien verdwijnen. Dat zal ook nog zo zijn voor een heel stuk in 2021. Dat weten we vandaag al. Een structurele oplossing op lange termijn is dringend nodig, niet opnieuw voor 4 weken.

De overheid moet kleur bekennen

Het is nu tijd dat de overheid kleur bekent. Wil ze nog een event-en livesector na corona of niet? Want dat is wel de realiteit. Het is erop of eronder. Dat fijne festival, die interessante beurs, dat boeiend congres, die amusante teambuilding, een uitbundig trouwfeest, uit de bol gaan op een concert, zelfs die politieke speech? Willen jullie dat nog in de toekomst? Voor die keuze staan we nu. Maak nu duidelijk of we nog een toekomst hebben!

Festivals zullen verdwijnen, bedrijven kijken nu om te delokaliseren, sportorganisaties zullen er niet meer zijn. Buitenlandse bedrijven die wel steun krijgen (in Nederland tot € 320.000 nu al toegezegd tot einde juni 2021 – in Duitsland tot € 150.000) zullen het hier komen uitvoeren want onze eigen bedrijven zullen verdwenen zijn. In plaats van export wordt het dan import. Dan jullie medeleven betuigen, beste politici, zal te laat zijn. Zeg niet dat jullie het niet geweten hebben.

In een bloedrode agenda kunnen we geen datum rood omcirkelen, maar dat 15 november gemarkeerd is, mag wel duidelijk zijn!