Nieuwe Brusselse steun voor de eventsector

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest biedt in een tweede faze opnieuw steun aan ondernemingen van bepaalde sectoren die moesten sluiten wegens de gezondheidscrisis (ministerieel besluit van 28 oktober 2020). De premie bedraagt tot 5.000 EUR.

In het Brussels Parlement gaf staatssecretaris Barbara Trachte meer uitleg bij de tweede fase van de steun voor zogenaamde niet-essentiële sectoren die sinds 2 november 2020 gesloten zijn.

Niet-essentiële handelszaken en sectoren die sindsdien gesloten zijn, kunnen aanspraak maken op een premie tot 5.000 euro. Bedrijven die ondertussen opnieuw aan de slag konden komen ook in aanmerking. De premie varieert in functie van de vaste kosten en het omzetverlies.

In een eerste fase werden al 2.627 aanvragen ingediend voor een forfaitaire premie van 1.500 euro,  voor o.a. contactberoepen, rijscholen en fitnesscentra. De ondernemingen die in deze tweede fase een beroep kunnen doen op de steunpremies zijn de evenementen-, cultuur-, reacreatie- en sportsector.

Als je als Brussels bedrijf de premie wil aanvragen, moet je wel een minimumomzet van 25.000 euro in 2019 kunnen aantonen. Enkel economisch levensvatbare bedrijven komen in aanmerking. Vraag de premie tegen uiterlijk 25 maart 2021 aan.

Voor meer informatie over de steunpremies van het Brussels Gewest surf je naar https://economie-werk.brussels/premies-covid.