Marktbevraging voor de exploitatie van een parkgebouw op het bedrijventerrein Tech Lane Ghent Science Park

Centraal op het wetenschapspark Tech Lane Ghent wordt in 2025 een nieuw multifunctioneel Parkgebouw geopend, met o.a. een restaurant, vergaderfaciliteiten en event- en bedrijfsruimte. Er wordt gezocht naar partners die voor één of meerdere onderdelen van deze gemeenschappelijke ruimtes interesse tonen in een eventuele uitbating.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen (POM), in partnerschap met PMV, sogent en UGent, opent in 2025 een duurzaam en multifunctioneel Parkgebouw centraal op het wetenschapspark Tech Lane Ghent.

Volgens een recent rapport van Flanders Investment and Trade (Dealroom) mag Gent zich de 21ste beste wetenschapshub ter wereld noemen. Daarmee scoort Gent beter dan Austin (#22) en zelfs Londen (#24). Tech Lane Ghent Science Park biedt een uniek ecosysteem, waar je de vruchten kunt plukken van de kruisbestuiving tussen industrie en academische wereld, met de nabijheid van het UZ Gent, de Universiteit Gent, onderzoekscentra, R&D-centra van multinationals en talloze hightech doorgroeibedrijven. Veel veelbelovende tech-ondernemingen vestigen zich, samen met R&Dafdelingen van gerenommeerde bedrijven, op Tech Lane Ghent Science Park. Om de posities te kunnen handhaven én om een antwoord te bieden op de hoge internationale aantrekkingskracht wordt geïnvesteerd in een tweede wetenschapspark op Campus Eiland Zwijnaarde.

Het nieuwe Parkgebouw moet een centrale hub op het terrein worden, waar vernieuwende ideeën ontstaan, kunnen groeien en openbloeien. Het gebouw wordt multifunctioneel en wil verschillende doelgroepen bereiken zodat een echte community kan ontstaan. In de gemeenschappelijke ruimtes komt niet alleen een restaurant, maar ook vergaderfaciliteiten, event- en bedrijfsruimte, en een aantal optionele invullingen zoals fitness of kinderopvang.

Via een brede marktbevraging wordt vandaag naar partners gezicht die – voor één of meerdere onderdelen van de gemeenschappelijke ruimtes – interesse tonen in een eventuele uitbating. Met deze bevraging krijgen potentiële exploitanten een unieke kans om deel uit te maken van een uniek en bruisend wetenschapspark. De marktbevraging laat de bouwheer, Tech Lane Parkgebouw nv, toe om een aanbestedingsprocedure op te starten voor de uitbating van deze gemeenschappelijke faciliteiten. Bij interesse kan een dossier ingediend worden voor elk perceel waarvoor interesse is.

Ben je geïnteresseerd en wil je een voorstel doen (geheel vrijblijvend), dan kan je alle uitgebreide informatie over de omgeving, het gebouw en de vereisten voor je voorstel in de Request for Information. Je voorstel moet ten laatste op 10 februari 2023 om 10u00 binnen zijn. Op vrijdag 17 februari of op maandag 20 februari wordt de mogelijkheid voorzien van een uitgebreide presentatie van de kandidaatstelling.

Heb je nog vragen, dan kan je steeds terecht bij Pieter Vancoillie (pieter.vancoillie@stad.gent) of Anne-Leen Denolf (anneleen.denolf@pomov.be) en bij elk van de projectpartners PMV, POM Oost-Vlaanderen, sogent en UGent.

Meer info over Tech Lane Ghent Science Park: http://www.techlane.be

Beeld: Tech Lane Ghent Beeldkwaliteitsplan: visualisatie, INBO, 2015