Levenslang leren, ook binnen de eventsector met opleidingen van BESA

Leren is al lang niet meer beperkt tot de tijd die we op de schoolbanken doorbrengen. Zo zetten we dit jaar weer een heleboel opleidingen in de planning. Je kan dit voorjaar bijvoorbeeld kiezen voor een cursus Vol-VCA, eventueel gecombineerd met een opleiding preventieadviseur.

Nieuwe technologieën, nieuwe uitdagingen … Je hebt voortdurend nieuwe kennis nodig. Dat is ook zo in de eventsector. Daar willen we met BESA graag ons steentje aan bijdragen. Eén van onze missies van het eerste uur is immers de professionalisering van onze sector. Als we als sector serieus genomen willen worden, dan moeten we dat zelf ook doen. En dat kan alleen als we de lat hoog leggen, niet alleen voor onszelf maar voor iedereen die in de sector werkt.

Daarom organiseren we op gezette tijden opleidingen. Het gaat dan uiteraard om de klassiekers zoals VCA of BA4 en BA5, maar willen daarbij toch ook ruimer denken. We willen ons opleidingsaanbod optimaliseren en uitbreiden.

In 2023 staat alvast een nieuwe opleiding VCA in de steigers. Hiervoor werken we samen met BeSaCC-VCA vzw, BeSaCC-VCA organiseert en beheert het Belgische certificatiesysteem VCA, afgeleiden daarvan en het attestatiesysteem BeSaCC. Daarvoor heeft het een overeenkomst met de SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) die de toepassing van het VCA-systeem in België regelt.

Wat staat er al in de kalender

  • Heb je ooit via BESA je zogenaamde vol-VCA attest behaald, dan kan je dat tijdens onze nieuwe VCA-opleiding vernieuwen op slechts één dag. Deze eendaagse VCA opfrissing wordt georganiseerd op 28 februari 2023.
  • Ben je nieuw voor deze opleiding, dan heb je je vol-VCA in twee dagen.  Deze tweedaagse opleiding vol-VCA wordt georganiseerd op 7 en 9 maart 2023 en een tweede keer op 14 en 16 maart 2023.
  • Je kan een vol-VCA opleiding ook combineren met een opleiding preventieadviseur niveau 3. We organiseren deze vijfdaagse opleiding vol-VCA + preventieadviseur niveau 3 twee maal: 07 en 09 maart, 17 en 21 en 24 april 2023 en een tweede keer op 14 en 16 maart, 17 en 21 en 24 april 2023.
  • Daarnaast organiseren we op 2 maart 2023 ook opnieuw een opleiding electriciteit BA4/BA5.
  • Op 21 maart 2023 kan je opteren voor de training Brandpreventie en gebruik
    blusmiddelen die ACC organiseert. Meer info hierover volgt.

Voor al deze opleidingen is snel inschrijven de boodschap!

Meer informatie over deze opleidingen vind je op onze website. Hier kan je je ook inschrijven. Vergeet daarna zeker ook je veiligheidspaspoort niet up te daten!

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash