Legal Freaks: juridische partner voor BESA Freelancers

Legal Freaks: juridische partner voor BESA Freelancers

dinsdag 10 mei 2022

Als freelancer heb je heel wat ballen in de lucht te houden: klanten zoeken, offertes en facturen maken, betalingen opvolgen, verzekeringen afsluiten,… Alsof dat nog niet genoeg is moet je je óók nog over legal buigen. Het ontbreekt je niet enkel aan tijd, je hebt ook helemaal geen kaas gegeten van legal. Tegelijk besef je wel dat je íets moet doen om jezelf in te dekken en extra kosten te vermijden…. Precies om die reden zocht en vond BESA een juridische partner die jullie hierbij kan helpen. In deze post lees je alles over onze samenwerking en wat Legal Freaks voor jou kan betekenen.

Legal Freaks to the rescue!

Legal Freaks is een juridisch advieskantoor voor freelancers. Het is hun missie om jou als ondernemer te empoweren met juridisch advies zodat jij met meer vertrouwen kan ondernemen. Legal Freaks geeft niet gewoon juridisch advies, zij willen jou ook de juridische inzichten brengen die je nodig hebt. Begrijpbaar, praktisch en hands-on juridisch advies is dan ook hun handelsmerk.

De komende maanden zal je kunnen kennis maken met Freekje en de Legal Freaks aanpak want zij voorziet regelmatig artikels rond een juridisch topic. Bovendien geniet je als BESA-lid ook van een mooie korting.

Copyright: Stilet Vormgeving 2015 (Stilet Vormgeving 2015 (Photographer) - [None]

Hoe kan Legal Freaks jou helpen?

Je kan in de webshop terecht voor een aantal juridische documenten en contracten zoals bijvoorbeeld: een zelfstandige dienstverleningsovereenkomst die je kan gebruiken wanneer je als freelancer in onderaanneming werkt voor een klant.

Legal Freaks voorziet altijd een toelichting bij deze modeldocumenten om jou te helpen om het document te personaliseren een aan te passen aan jouw werkwijze. Toch nog hulp nodig? Dan kan je ook via de webshop een uurtje advies bijboeken. Julie gaan dan samen door het document en passen aan waar nodig.

Uiteraard kan je ook bij Legal Freaks terecht voor het nalezen of op maat opstellen van juridische documenten (zoals bijvoorbeeld contracten) of voor juridisch advies rond samenwerkingen, betaalvoorwaarden, opstart van een vennootschap, enz. …

Kortom: voor alle juridische vragen die je zou hebben als freelancer kan je bij Legal Freaks terecht.

Ledenvoordeel

Als BESA-lid geniet je ook nog eens van een mooie korting bij Legal Freaks. Je ontvangt 10% korting bij aankoop van templates via de webshop. Het aanbod aan templates via de webshop wordt de komende maanden ook verder uitgebreid. Ook voor Franstalige of anderstalige templates kan je bij Legal Freaks terecht, ook al staan die momenteel nog niet op de webshop. Daar wordt aan gewerkt.

Bovendien heb je als BESA-lid ook recht op een gratis eerste adviesgesprek in de online meeting room. BESA bezorgt jou de link en je plant zelf je afspraak in de Legal Freaks agenda.

Stuur een mailtje naar petra@b-esa.be om de speciale BESA kortingscode te ontvangen die je kan gebruiken voor aankoop in de webshop en de link waarmee je een afspraak kan inplannen.

Ander nieuws

image
Flanders Technology & Innovation

31 januari, 2023

Vorig najaar werd Flanders Technology & Innovation gelanceerd, een grootsch...
image
Nieuws uit de sector: Event Confederation Newsletter 3

30 januari, 2023

De nieuwsbrief van januari van de Event Confederation zorgt opnieuw voor in...
image
De Belgische event professional heeft er vertrouwen in

30 januari, 2023

46% van de organisatoren en toeleveranciers van evenementen in België scha...
image
Sector Lifetime Achievement Award voor Hedwig De Meyer van podiumbouwer Stageco

27 januari, 2023

Tijdens de uitreiking van de Music Industry Awards kreeg Hedwig De Meyer va...
image
Fris nu je VCA op in slechts één dag! - 09/02 en 28/02

26 januari, 2023

Had je een vol-VCA attest maar gaat dat ondertussen vervallen? Dan kan je j...
image
Opleiding Podium- en Eventtechnieken - Opendeurdag RITCS Brussel - 18/03

25 januari, 2023

Velen onder ons kennen het RITCS in Brussel als ‘de filmschool’ maar wi...
image
Waarom de BESA-zitjes in de werkgroep AREI belangrijk zijn

23 januari, 2023

Wist je dat BESA zetelt in de werkgroep AREI van de FOD Economie? In deze w...
image
Pearle, de Europese stem van de live industrie

19 januari, 2023

We praten momenteel met Pearle * - Live Performance Europe, de Europese Fed...