Hoe beïnvloedt nieuwe technologie onze muziekbeleving: the metaverse – 13/12

De jongste jaren is de ‘metaverse’ uitgegroeid tot één van de meest gebruikte (en misbruikte) buzzwords in de entertainmentsector. Welke impact heeft dit nu op onze live muziekbeleving? De AB organiseert er op 13/12 samen met KU Leuven een interessante talk over.

KU Leuven en AB bestuderen maatschappelijke uitdagingen en zoeken naar oplossingen door de lens van de cultuur van muziek en nachtleven. Up next: een panelgesprek over de invloed van nieuwe technologie op onze muziekbeleving.

De jongste jaren is de ‘metaverse’ uitgegroeid tot één van de meest gebruikte (en misbruikte) buzzwords in de entertainmentsector. Een concrete definitie is er niet, en de visie van hoe een metaverse eruit moet zien en wie die controleert, verschilt enorm.

Ondertussen bereikten artiesten als Travis Scott en Lil Nas X miljoenen fans via concerten in Fortnite & Roblox, bouwde AB de virtuele concertzaal ‘Nouvelle Belgique’, vullen virtuele artiesten arena’s in Korea, en brengen alsmaar meer artiesten hun muziek uit als NFT. Een paar belangrijke vragen dringen zich op.

Wat is de metaverse precies? Worden games de nieuwe concerttempels? Aan welke voorwaarden moet een metaverse voldoen om voor artiesten en fans zinvolle belevingen te kunnen creëren? En wat met ethische vraagstukken in de virtuele wereld? 

Samen gaan we op zoek naar antwoorden tijdens de talk “Music in the metaverse: what’s next?” van AB en KU Leuven op 13 december. Aan de hand van een aantal korte keynotes en een aansluitend panelgesprek proberen we te vatten wat ‘de metaverse’ betekent en op welke manier het onze muziekbeleving zal veranderen.

De talk wordt voorafgegaan door een eerste keynote van Pieter Van Leugenhagen. Hij is mede-oprichter van het ‘Immersive Media Agency’ Yondr.io en auteur van het boek Welkom in de metaverse. Vervolgens komt Roman Rappak, co-founder van Ristband en frontman van het Miro Shot collectief toelichting geven over ‘virtuele concerten’. Samen met Blockchainspecialiste Marijke Wouters (Venly) en moderator Allie Weiss (Ethics Coordinator in International Game Development aan de International DAE School) vormen zij het panel die finaal een beeld proberen schetsen van hoe de de ‘metaverse’ onze muziekbeleving beïnvloedt.

Wil jij graag deze talk bijwonen en samen met de sprekers de metaverse ontdekken?Schrijf je dan zeker in via https://www.abconcerts.be/nl/agenda/ku-leuven-x-ab-talks-music-in-the-metaverse-whats-next/a105J000008G2tIQAS

Inschrijven is gratis maar, de plaatsen zijn beperkt!

Picture: AB Concerts