Historalia gaat internationaal!

Historalia gaat internationaal!

zaterdag 26 augustus 2023

BESA-member Historalia trekt in 2025 voor het eerst naar het buitenland met een spectaculaire show rond Anna Boleyn. Ondertussen kan je ook bij ons genieten van hun schitterende musicalproducties die de geschiedenis tot leven brengen tegen de prachtige backdrop van ons historisch erfgoed. Laat je meenemen in de wereld van Marie-Antoinette en Pater Damiaan. En hou volgend jaar al een plekje vrij voor Jeanne d'Arc.

Corona gooide roet in het eten, maar nu is BESA-member Historalia helemaal terug, en hoe! Simon de Merode kondigde een nieuwe spektakelmusical aan in het kasteel de Merode in Westerlo. Om de twee jaar vormt het prachtige kasteeldomein de backdrop voor een fantastische visuele totaalervaring met een verhaal vol liefde, actie en humor. In 2024 krijg je vanop de eerste rij te zien en te horen hoe het de Franse Jeanne d’Arc verging.

De combinatie van geschiedenis, historisch erfgoed en muziek blijkt een schot in de roos. Dat is ook onze buren niet ontgaan. In 2025 trekt Historalia voor het eerst de landsgrenzen over, met bestemming Groot-Brittannië. Met de gekende Historalia flair wordt daar met een gemengd Belgisch en Brits artistiek team het verhaal van Anna Boleyn, de tweede vrouw van koning Hendrik VIII van Engeland, omgezet naar een totaalspektakel in de prachtige setting van een kasteel in Kent. Ook 2025 belooft dus een speciaal jaar te worden voor Historalia.

Historalia organiseerde haar eerste openluchtmusical in 2014, met het verhaal van de tragische Franse koningin Marie-Antoinette. Het doorslaande succes zette Historalia meteen op de kaart van de musicalliefhebber en zorgde voor een opvolger in 2016, met een spectaculaire kijk op het leven van Albert 1, koning der Belgen, tijdens de woelige periode van de Eerste Wereldoorlog. In 2018 volgde het kleurrijke leven van Rubens, één van de grootste kunstenaars aller tijden. 2021 bracht het ongelooflijke verhaal van de Belgische revolutie in 1830.

Elke musical vertrekt van een blanco pagina. Regie en script zijn in handen van Luc Stevens die samenwerkt met een team van honderden medewerkers en vrijwilligers. Samen creëren ze een wervelend totaalspektakel met schitterende choreografieën en weelderige kostuums, gebracht door een live-orkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en honderden dansers en acteurs. Een combinatie van prachtige songs, water, licht en vuur tegen de achtergrond van het authentieke kasteel de Merode.

Kan je niet zo lang wachten? Niet getreurd. Historalia brengt dit najaar een nieuwe versie van hun allereerste musicalspektakel, Marie-Antoinette, niet in het kasteel de Merode deze keer maar in het unieke kader van het kasteeldomein de Wijnendale in Torhout. En wie graag het fascinerende verhaal van Jozef De Veuster, beter bekend als Pater Damiaan, in musicalversie wil zien en horen, kan nog tot eind augustus terecht achter de basiliek van Scherpenheuvel, de plek waar deze ‘Grootste Belg’ afscheid nam van zijn moeder om aan de slag te gaan als missionaris in Hawaï.

Zoals altijd zorgt Historalia opnieuw voor een brokje interessante geschiedenis in een magische historische setting. En ze hebben ook opnieuw aan ons Belgische weer gedacht: zowel het podium als de tribunes voor het publiek zijn overdekt. Laat je dus zeker niet weerhouden als het weer iets minder is!

Meer info & tickets: https://www.historalia.be/

---

Foto’s: Historalia.

Ander nieuws

image
WILM survey: welbevinden van vrouwen in de live muziekindustrie

4 december, 2023

Vrouwen in technische beroepen zijn ook in de eventsector een minderheid. W...
image
Nieuwe regeling voor jaarlijkse vakantie in 2024: overdracht van niet-opgenomen verlofdagen

29 november, 2023

Op dit moment geldt dat als een werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt,...
image
Koop nu je ticket voor Echo24 en geniet van de vroegboekkorting!

28 november, 2023

Schrijf je nu in voor Echo24, het event van de Event Confederation op 6 feb...
image
Walkies4Events Workshop Radiocommunicatie - 14 & 15/12

28 november, 2023

Wat kan je doen met radiocommunicatie en hoe gebruik je die walkie op de go...
image
Onderzoek: Inclusie in de context van muziekfestivals en events

22 november, 2023

5% ofwel meer dan een half miljoen van de Belgische bevolking vormt een onz...
image
Koop nu je ticket voor Echo24 en krijg een deel van je ticket terugbetaald!

19 november, 2023

De editie van 2023 was een daverend succes. We hopen je dus terug te zien o...
image
Memorandum voor een florerende eventsector

18 november, 2023

De verkiezingen van 2024 zijn niet meer zo veraf. Daarom hebben we samen me...
image
De Sint komt belastingvrij

17 november, 2023

Binnenkort is het weer geschenkentijd! Maar een geschenk is niet altijd een...