Heet van de naald na het overlegcomité van vandaag!

Vanaf 13 augustus kan het Covid Safe Ticket verder worden uitgerold in ons land. Dat werd beslist op het Overlegcomité van vandaag.

Na het overlegcomité van deze namiddag is de Event Confederation de federale regering en het COVID-19 Commissariaat dankbaar voor het constructieve werk van de voorbije dagen en weken.

Dit is wat er werd beslist voor de eventsector:

Outdoor

Het Covid Safe Ticket (CST) kan vanaf 13 augustus ook worden ingezet voor evenementen vanaf 1.500 personen. Dergelijk corona-attest moet vermelden of je dubbel gevaccineerd bent (+ 2 weken), een negatieve PCR-test hebt afgelegd of de ziekte hebt doorgemaakt en dus antilichamen hebt. We begrijpen dat antigeen-testen niet meer kunnen toegepast worden binnen het CST.

Indoor

Vanaf 1 september is de CST-regeling ook beschikbaar indoor, maar niet verplicht.  Als een organisator vanaf 1 september gebruikmaakt van de CST-regeling, dan kan er binnen opnieuw een optreden met publiek plaatsvinden zonder mondmaskers en social distancing. Als je geen CST hebt, dan moet je de afstands- en mondmaskerregels volgen.

Photo by Mat Napo on Unsplash