Grondlegger van cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Frans Bevers, de grondlegger van het alomgekende cateringbedrijf Bevers & Bevers, is vorige week onverwacht overleden. We wensen de familie veel sterkte.

Wie nog niet gehoord heeft van “Bevers” in festivalland, komt waarschijnlijk van een andere planeet. Zo alomtegenwoordig was het cateringbedrijf dat Frans Bevers in de jaren zeventig oprichtte. Nochtans begon het allemaal met één bakplaat en een gezonde dosis ondernemingszin. De man die het allemaal begon overleed vorige week, op 12 maart 2024, een week na zijn 78ste verjaardag.

In 1978 nam Frans Bevers een bakplaat mee naar de motocross om daar de bezoekers van een natje en een droogje te voorzien. Dat was zo’n doorslaand succes dat hij ermee door ging. Frans Bevers Catering was geboren en werd gaandeweg een naam als een klok op massaevenementen. Wie dacht aan hamburgers, frieten en ander festivalfood, dacht haast automatisch aan Frans Bevers Catering. Hij was dan ook alomtegenwoordig op alle grote festivals en andere evenementen.

In 2018 werd de naam van de firma uit Oostmalle gewijzigd naar Bevers & Bevers: huidig CEO Jurgen Bevers kwam mee aan boord om de toekomst van het bedrijf verder te verzekeren. Frans Bevers mag dan gestart zijn met slechts één bakplaat, de man met de cowboyhoed – zijn handelsmerk – laat een imperium na.

https://www.inmemoriam.be/nl/2024-03-12/frans-bevers/