Gratis bijscholen via de VDAB? Dat kan!

Gratis bijscholen via de VDAB? Dat kan!

vrijdag 27 november 2020

Werknemers uit de eventsector die in Vlaanderen wonen en die met technische werkloosheid thuis zitten kunnen zich gratis bijscholen via de VDAB. Event Confederation en VDAB werkten samen een shortlist uit van bijscholingen die interessant zijn voor onze sector.

Veel werknemers in onze sector zitten vandaag op tijdelijke werkloosheid thuis. Dat is voor niemand fijn. We zouden uiteraard veel liever volop aan de slag zijn. Dat kan nu even niet en mogelijks is dat nog even zo.

Het is heel logisch dat de bedrijven in onze sector zich zorgen maken over de toekomst en mogelijks nog meer over die van hun medewerkers. We willen allemaal een talent-drain vermijden, maar even goed zorgen dat medewerkers hun competenties kunnen ontwikkelen nu daar de tijd voor is, iets waar we in normale druk druk drukke tijden misschien niet onmiddellijk toe komen. Dat kan via de VDAB. En nog beter: het is zelfs helemaal gratis! Het kost de bedrijven niets, het kost de werknemers van de bedrijven niets.

Event Confederation en VDAB sloegen daarom in Vlaanderen de handen in elkaar en werkten samen een shortlist uit, een soort van preselectie van opleidingen op maat van onze sector. Er is voor elk wat wils: talen, grafische opleidingen, technische bijscholing, werken op hoogte, veiligheid, software, digitalisering, economische skills, enz. ... Uiteraard is het volledige gamma aan opleidingen van de VDAB ter beschikking. Je moet je dus zeker niet beperken tot de opleidingen in de shortlist.

Het document met de shortlist vind je via deze link: https://bit.ly/37fbj00.

De thema’s van de opleidingen in het document zijn ‘clickable’. Zo kom je onmiddellijk uit in de selectie van je voorkeur. Dit document is bedoeld voor alle werknemers in onze sector die hun woonplaats in Vlaanderen hebben. Mogen we aan de werkgevers van onze bedrijven vragen om dit digitaal aan al hun werknemers te bezorgen?

Tot slot, het is van belang dat werknemers in het contact met VDAB aangeven dat ze in de eventsector werken. Aangezien we als sector geen uniform Paritair Comité en/of NACE-codes hebben, is het voor VDAB niet mogelijk om een bedrijf automatisch te koppelen aan de eventsector. Dat betekent dat de VDAB-adviseur op basis van identificatie van het bedrijf niet zomaar de link zal kunnen leggen.

We vragen uitdrukkelijk aan de bedrijfsleiders in onze sector om deze mogelijkheden bij hun werknemers stevig te promoten. Het is in ieders voordeel, zowel dat van de werknemers als dat van de werkgevers. De extra verworven competenties staan bij herneming van de sector immers ter beschikking van hun bedrijf.

Ander nieuws

image
Nieuws uit de sector: Event Confederation Newsletter 8

16 april, 2024

De nieuwsbrief van de Event Confederation is er weer! Naar goede gewoonte k...
image
Zonder data, geen gehoor. Vul de sectorbevraging van de Event Confederation in!

16 april, 2024

Elk kwartaal bevraagt de Event Confederation de event professionals in Belg...
image
Studenten en werkgevers eisen verankering 600 uur studentenarbeid

16 april, 2024

De Vlaamse Vereniging van Studenten VVS en UNIZO vragen om met spoed de uit...
image
Auvicom viert 50 jaar audiovisueel vakmanschap

11 april, 2024

Vorige week was het feest: BESA member Auvicom vierde haar gouden jubileum!...
image
Pimp your garden met de stockverkoop van Fabula Productions

10 april, 2024

Nu de lentezon eidelijk van de partij is, is het tijd om aan je terras te d...
image
ACEG shirtsponsor van eersteklasser KRC Genk

9 april, 2024

Wie op 1 april naar de Pro League voetbalwedstrijd KRC Genk-Union keek, had...
image
Het Belgische BattleKart wint felbegeerde AV Project of the Year Award op ISE2024

8 april, 2024

Panasonic kondigt trots aan dat Battlekart, de succesvolle franchise die Pa...
image
Tomorrowland start feestjaar met unieke expo

4 april, 2024

Tomorrowland bestaat dit jaar twintig jaar en dat moet uiteraard gevierd wo...