Graduaat podium- en eventtechnieken voor zij-instromers: vul je even de bevraging in?

Met een bevraging willen een aantal Vlaamse hogescholen polsen of er interesse is voor een graduaatsopleiding podium- en eventtechnieken voor mensen die al werken en die een hoger onderwijsniveau willen halen.

AP Hogeschool Antwerpen (Koninklijk Conservatorium), Erasmushogeschool Brussel (RITCS), Luca School of Arts en PXL Hogeschool Hasselt (Bachelor in de pop- en rockmuziek) zijn van plan om vanaf 2022-2023 de graduaatsopleiding Podium- en eventtechnieken aan te bieden.

Met een enquête die bedoeld is voor mensen die al in het werkveld staan, willen zij samen onderzoeken wie geïnteresseerd zou zijn om deze graduaatsopleiding te volgen en in hoeverre er nood is aan een graduaatsopleiding podiumtechniek (licht, geluid, beeld of rigging/podiummechanica).

De graduaatsopleiding Podium- en eventtechnieken is een opleiding aan de hogeschool op het niveau van gegradueerde, dit wil zeggen tussen het niveau van het secundair onderwijs en het bachelorniveau. De opleiding is aangepast aan mensen die al werken en die een hoger onderwijsniveau willen halen.

De opleiding duurt 2 jaar als je voltijds studeert. Je leert er hoe je een voorstelling, concert of evenement technisch optimaal kan laten verlopen, hoe je een artistiek of creatief concept technisch kan vertalen en hoe je samenwerkt met ontwerpers, artiesten en podiumtechnici. Daarbij specialiseer je je in de richting van beeld en projectie, geluid, belichting of podiummechanica. Bijna de helft van de opleiding bestaat uit werkplekleren: van in het eerste jaar ga je in de praktijk aan de slag om van daaruit je kennis mee uit te bouwen.

Op het einde van de opleiding behaal je een hogeronderwijsdiploma. Je kan dan gaan werken als gespecialiseerd podiumtechnicus of verder studeren om nog een bachelordiploma te behalen (nog ongeveer 2 jaar, los van eventuele extra vrijstellingen).

Zou je even de tijd willen nemen om deze bevraging in te vullen? Dit duurt ongeveer 10 minuten. De antwoorden worden anoniem verwerkt.

De enquête vind je hier: http://bit.ly/3rba6Qw.

Photo by NeONBRAND on Unsplash