Fris nu je VCA op in slechts één dag! – 09/02 en 28/02

Had je een vol-VCA attest maar gaat dat ondertussen vervallen? Dan kan je je via BESA inschrijven voor een opfrissingscursus van één dag op 9 februari of 28 februari. Snel inschrijven is de boodschap.

Veilig werken binnen de eventsector is één van de stokpaardjes van BESA. Daarom organiseren we op gezette tijden een cursus VCA Basisveiligheid. Na 10 jaar is je VCA-certificaat immers verlopen en moet je opnieuw een VCA-examen behalen. Dat is logisch want in tien jaar tijd kan er heel wat veranderen wat betreft veiligheid en regelgeving.

Had je al een attest vol-VCA maar moet je dat vernieuwen, dan kan dat met de opfrissingscursus die BESA organiseert op 9 en 28 februari bij Stageco in Haacht. Tijdens deze opfrissingsdag van 8 uren komen alle aspecten van het VCA opnieuw aan bod:

  1. Wetgeving Veiligheid, Gezondheid en Milieu
  2. Risico, Ongevallen, Preventie en beheersmaatregelen
  3. Bevorderen veilig werken
  4. Werkvergunningen
  5. Bedrijfsnoodplan
  6. Gevaarlijke producten
  7. Brand en explosie
  8. Werken in besloten ruimten
  9. Machines en handgereedschappen
  10. Hijsen, Tillen en dragen
  11. Vallen voorkomen
  12. Lassen
  13. Electriciteit
  14. Straling
  15. Asbest
  16. Geluid en trilling
  17. Ergonomie
  18. Persoonlijke Beschermingsmiddelen
  19. Signalisatie

BESA-leden kunnen deze opfrissing volgen voor 195 EUR (tegenover 220 EUR voor leden van de Event Confederation en partners zoals STEPP vzw of 265 EUR voor niet-leden). Het gaat telkens om een bedrag BTW niet inbegrepen, gebaseerd op 10 ingeschreven personen.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in via https://shop.b-esa.be/nl/product/vca-opfrissing/

Dit is overigens maar één van de opleidingen die BESA in 2023 organiseert. Hou onze website en socials in de gaten voor meer info!

Photo by Mufid Majnun on Unsplash