Flanders Technology & Innovation

Flanders Technology & Innovation

dinsdag 31 januari 2023

Vorig najaar werd Flanders Technology & Innovation gelanceerd, een grootschalig project rond technologie en innovatie, met o.a. entertainment tech als één van de focuspunten. De Vlaamse overheid wil via een marktbevraging private ondernemingen selecteren om samen met FTI vzw een nieuwe onderneming op te richten die van Vlaanderen een digitaal, innovatief en technologisch centrum moet maken. Deelnemen kan tot 10 februari.

Op 4 oktober 2022 lanceerde de Vlaamse Regering Flanders Technology & Innovation (FTI), een grootschalig project rond technologie en innovatie. Dit project is een wervend maatschappelijk project dat vooruitgangsgeloof stimuleert en verzuring wil tegengaan. FTI wil bruggen bouwen tussen mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van de industrie en het welzijn van de samenleving op een duurzame manier versterken. Om zo een technologische voorsprong te nemen en voor innovaties te zorgen waar élke Vlaming beter van wordt.

FTI is een platform dat de Vlaamse overheid, ondernemers, bedrijven, universiteiten, federaties en belangenverenigingen samenbrengt om de grote vragen van morgen structureel aan te pakken. Concreet zal er worden gefocust op vijf domeinen: Data Tech, Health Tech, Entertainment Tech, Energy Tech en Flanders Next Academy. Met de focus op entertainment technologie is dit zeker ook voor onze sector interessant.

Eén van de doelstellingen van FTI is het bouwen van een zichtbare en tastbare legacy waardoor Vlaanderen een digitaal, innovatief en technologisch centrum in de wereld wordt. Op die manier kunnen (internationale) investeringen aangetrokken worden en verhogen we onze productiviteit en concurrentiekracht. Parallel, maar even belangrijk, verbeteren we het dagelijkse leven van de Vlaming, verhogen we de efficiëntie van ons overheidsapparaat, bestrijden we de klimaatcrisis en proberen we een antwoord te bieden op het steeds groter wordende probleem van de krapte op de arbeidsmarkt (met technologische jobs die almaar moelijker ingevuld zullen raken).

Om dat te realiseren wil de Vlaamse overheid samen met FTI vzw en met private ondernemingen een nieuwe besloten vennootschap oprichten, die de naam Flanders Technology & Innovation (afgekort FTI) zal dragen. Die nieuwe onderneming zal een samenwerking vormen tussen de overheid en private partijen, waarbij de private partijen steeds over de controle op de vennootschap zullen beschikken. Om die private ondernemingen te selecteren wordt een marktbevraging georganiseerd.

Ben je geïnteresseerd? Je kan alle info over de marktbevraging en deelname vinden op fti.vlaanderen/oproepdeelname. De tender staat open tot 10 februari 2023. Wil je graag deelnemen, vul dan dit formulier in en bezorg het zeker voor 10 februari aan het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken.

Herbekijk het lanceringsprogramma met Fatma Taspinar en Lieven van Gils op VRT Max: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/flanders-technology/1/flanders-technology-s1a1/

Ander nieuws

image
Basistraining EHBO-Eerste Hulp - 30/03

21 maart, 2023

Weet je wat te doen in een noodgeval? Zowel in een werk- als een privé-sit...
image
Green Panther Virtual Summit: ook jouw eventbedrijf kan duurzaam én winstgevend zijn - 27-28-29/03

21 maart, 2023

De Green Panther Summit wil ons inspireren om te kiezen voor een duurzame e...
image
De compenserende energiepremie is beschikbaar voor de Brusselse bedrijven

21 maart, 2023

Als antwoord op de energiecrisis voorziet het Brussels Hoofdstedelijk Gewes...
image
LAST CALL! BESA Meet The Members 23/03

20 maart, 2023

Een goede crew start bij een goede opleiding. Daarom hebben we het tijdens ...
image
Worksafe: een onmisbare beurs voor preventie en welzijn op het werk - 22-23/03

19 maart, 2023

Afspraak op 22 en 23 maart in Antwerp Expo voor Worksafe, dé beurs voor ve...
image
BESA Meet The Members met Chris Van Goethem/RITCS - 23/03

13 maart, 2023

Wie Podiumtechnieken zegt, kan niet om Chris Van Goethem van het RITCS heen...
image
Freelancersbevraging 2023: we hebben jouw input nodig!

9 maart, 2023

We polsen in onze jaarlijkse freelancersenquête opnieuw naar de dagtarieve...
image
Opleiding Preventieadviseur Niveau 3 voor event suppliers - 14/03 tot 24/04

8 maart, 2023

Na het succes van onze opleiding BA4/BA5 zijn we er opnieuw met een vijfdaa...