Flanders Technology & Innovation

Flanders Technology & Innovation

dinsdag 31 januari 2023

Vorig najaar werd Flanders Technology & Innovation gelanceerd, een grootschalig project rond technologie en innovatie, met o.a. entertainment tech als één van de focuspunten. De Vlaamse overheid wil via een marktbevraging private ondernemingen selecteren om samen met FTI vzw een nieuwe onderneming op te richten die van Vlaanderen een digitaal, innovatief en technologisch centrum moet maken. Deelnemen kan tot 10 februari.

Op 4 oktober 2022 lanceerde de Vlaamse Regering Flanders Technology & Innovation (FTI), een grootschalig project rond technologie en innovatie. Dit project is een wervend maatschappelijk project dat vooruitgangsgeloof stimuleert en verzuring wil tegengaan. FTI wil bruggen bouwen tussen mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van de industrie en het welzijn van de samenleving op een duurzame manier versterken. Om zo een technologische voorsprong te nemen en voor innovaties te zorgen waar élke Vlaming beter van wordt.

FTI is een platform dat de Vlaamse overheid, ondernemers, bedrijven, universiteiten, federaties en belangenverenigingen samenbrengt om de grote vragen van morgen structureel aan te pakken. Concreet zal er worden gefocust op vijf domeinen: Data Tech, Health Tech, Entertainment Tech, Energy Tech en Flanders Next Academy. Met de focus op entertainment technologie is dit zeker ook voor onze sector interessant.

Eén van de doelstellingen van FTI is het bouwen van een zichtbare en tastbare legacy waardoor Vlaanderen een digitaal, innovatief en technologisch centrum in de wereld wordt. Op die manier kunnen (internationale) investeringen aangetrokken worden en verhogen we onze productiviteit en concurrentiekracht. Parallel, maar even belangrijk, verbeteren we het dagelijkse leven van de Vlaming, verhogen we de efficiëntie van ons overheidsapparaat, bestrijden we de klimaatcrisis en proberen we een antwoord te bieden op het steeds groter wordende probleem van de krapte op de arbeidsmarkt (met technologische jobs die almaar moelijker ingevuld zullen raken).

Om dat te realiseren wil de Vlaamse overheid samen met FTI vzw en met private ondernemingen een nieuwe besloten vennootschap oprichten, die de naam Flanders Technology & Innovation (afgekort FTI) zal dragen. Die nieuwe onderneming zal een samenwerking vormen tussen de overheid en private partijen, waarbij de private partijen steeds over de controle op de vennootschap zullen beschikken. Om die private ondernemingen te selecteren wordt een marktbevraging georganiseerd.

Ben je geïnteresseerd? Je kan alle info over de marktbevraging en deelname vinden op fti.vlaanderen/oproepdeelname. De tender staat open tot 10 februari 2023. Wil je graag deelnemen, vul dan dit formulier in en bezorg het zeker voor 10 februari aan het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken.

Herbekijk het lanceringsprogramma met Fatma Taspinar en Lieven van Gils op VRT Max: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/flanders-technology/1/flanders-technology-s1a1/

Ander nieuws

image
WICREATIONS wint de TPi Green Award

27 maart, 2024

WICREATIONS won de Green Award op het jaarlijkse industriefeest van TPi, he...
image
Veiligheid van springkastelen en andere opblaasbare structuren

27 maart, 2024

Er worden meer en meer events georganiseerd waarbij opblaasbare structuren ...
image
Het Federal Learning Account

26 maart, 2024

Op 1 april 2024 wordt de Federal Learning Account (FLA) ingevoerd, een onli...
image
Geen plek voor pesten, intimidatie of discriminatie: 10 principes voor een veilige en inclusieve werkomgeving

21 maart, 2024

21 maart staat wereldwijd in het teken van verdraagzaamheid en de strijd te...
image
Opleiding BA4+BA5-Elektrische risico’s voor Event Suppliers: LAST CALL!

20 maart, 2024

Wil je nog graag je attest BA4+BA5 halen om veilig te kunnen werken in de b...
image
Nieuwe CAO rond versoepeling arbeidsduur voor PC 126 getekend

18 maart, 2024

Dat er een nieuwe CAO voor PC126 aan kwam wisten we al. Daarin wordt een ve...
image
Grondlegger van cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

18 maart, 2024

Frans Bevers, de grondlegger van het alomgekende cateringbedrijf Bevers & B...
image
Event Confederation Academy: een schat aan informatie voor en over de eventsector

17 maart, 2024

Eén van de doelstellingen van de Event Confederation is het voorzien van k...