Expo “Les Hommes de l’ombre”: een eigentijdse kijk op een weinig bekend beroep

Van 3 tot 12 maart toont Claire Allard tijdens een expo in La Roche-en-Ardenne de foto’s die ze 20 jaar lang maakte van entertainmenttechnici. Een afsluitende conferentie met Pierre Mercier (technisch directeur van de Francofolies) en Jean-Marc Pitance (polyvalent technicus) belooft een goed gesprek over de vaak niet zo goed gekende jobs in de entertainment- en eventindustrie.

Van 3 tot 12 maart organiseren Black Hand Crew en Ardenne Culture in La Roche-en-Ardenne een tentoonstelling die een eigentijdse blik werpt op een weinig bekend maar uiterst boeiend beroep: de showtechnicus.

Deze tentoonstelling toont ons het werk van de mannen achter de schermen, dankzij fotografen Claire Allard en Thomas Léonard die een frisse blik werpen op de donkere kant van een geweldig beroep.

Al 20 jaar lang neemt Claire Allard de wereld van de mannen achter de schermen onder de loep. 20 jaar backstage voor een uitzonderlijke tentoonstelling van zwart-witfoto's van showtechnici in België tijdens hun werk bij de set up van een concert van het krieken van de dag tot het laatste licht.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling kan je ook de exclusieve backstage foto's van Thomas Léonard bekijken, die de montage van de 40 meter hoge toren van het Indochine concert in het Stade de Lille op de gevoelige plaat kon vastleggen.

De tentoonstelling "Les Hommes de l'ombre" (Mannen uit de schaduw) wordt op 12 maart afgesloten met een conferentie, voorafgegaan door een gezellige brunch, met twee mannen uit de schaduw wier reputatie niet meer kenbaar moet worden gemaakt: Pierre Mercier (Technisch Directeur van de Francofolies de Spa) en Jean-Marc Pitance (Lichtman & veelzijdig technicus), die o.a. heeft gewerkt met Pierre Rapsat, Adamo, Maurane, Axelle Red, Kid Noize. Deze conferentie belooft een inkijk in de jobs van de  professionals in de entertainment- en evenementenindustrie die vaak niet erg bekend zijn.

Zet dus in je agenda:

Er wordt gevraagd om je deelname te bevestigen indien je bij de vernissage of de conferentie & brunch aanwezig wil zijn.

Praktische info

  • Waar? Espace Culturel Le Châlet, Le Châlet Hôtel, rue du Châlet 61, 6980 La Roche en Ardenne.
  • Gratis.
  • Vrije toegang tijdens het weekend & op woensdag van 11u00 tot 18u00. Toegang op afspraak voor groepen en scholen.
  • De conferentie van 12 maart wordt voorafgegaan door een gezellige brunch om 12u30 (9 EUR en op afspraak, de conferentie zelf is gratis).
  • Meer info: +32 (0)497 81 00 71 – Ardenne.culture.info@gmail.com