Nieuwe versie van het exitprotocol online

Na goedkeuring van de verschillende kabinetten werd vandaag een nieuwe versie van het exitprotocol voor de eventsector online gezet.

Volgens experten zullen we nog een tijd met Covid-19 moeten leven. We moeten dan ook maatregelen blijven nemen om de verdere verspreiding of heropleving van het virus zoveel mogelijk te vermijden. Daarom werd een wetgevend kader – een exitprotocol – voor onder meer de eventsector uitgewerkt, dat regelmatig wordt bijgewerkt in functie van de  geldende overheidsbeslissingen en de beslissingen van het Overlegcomité. Zo kunnen events toch nog altijd veilig worden georganiseerd.

Vandaag werd een nieuwe versie van het exitprotocol online gezet. Je vindt de meest up to date versie steeds op de website van de Event Confederation en op de Sciensano/Corona website van de overheid. De versie van vandaag is geldig vanaf  29 december 2021.

Opgelet! De organisatie van beurzen valt niet onder de voorwaarden van het exitprotocol voor de eventsector maar wel onder het handelsprotocol.

Photo by Jake Espedido on Unsplash