Dubbel crisisoverbruggingsrecht voor de maand juni voor de sectoren die op 9 juni heropenen

Minister van Zelfstandigen David Clarinval heeft een toelichting gegeven bij de toepassing van het crisis-overbruggingsrecht voor de maand juni. Alle sectoren die vanaf 9 juni hun activiteiten kunnen hervatten, hebben recht op de dubbele uitkering voor de maand juni. Dit is een gevolg van de toepassing van de regelgeving inzake het crisis-overbruggingsrecht.

Concreet komen de volgende sectoren, die op 9 juni eindelijk weer open kunnen, in aanmerking voor het dubbele overbruggingsrecht voor de maand juni: foorkramers, bioscopen, bowlingzalen, fitnesscentra, onbemande zonnebanken, natuurparken (indoor), pretparken (indoor), binnenspeeltuinen, casino’s, wedkantoren, alle bedrijven die recreatie binnen aanbieden, behalve de discotheken. Ook de dienstverlening aan huis zal hier aanspraak op kunnen maken.

Het gaat om een bedrag 3.228,20 euro bruto voor een zelfstandige met gezinslast en 2.583,38 euro bruto voor een alleenstaande zelfstandige. Bovengenoemde zelfstandigen hebben recht op deze dubbele uitkering omdat zij begin juni nog steeds verplicht zullen zijn te sluiten.

De sectoren die nog gesloten zijn, zoals discotheken, zullen in juni uiteraard ook aanspraak kunnen maken op het dubbele crisis-overbruggingsrecht.

Photo by Artem Beliaikin from Pexels