De Waalse Ricochet Relance lening om de kaap te kunnen ronden

De voorwaarden voor de nieuwe vorm van deze financiering voor Waalse zelfstandigen en kleine bedrijven zijn nu nog voordeliger: verhoging van de bedragen, verlenging van de franchise, minder risico, enz. …

Door de economische gevolgen van de huidige crisis beschikken veel bedrijven niet over voldoende liquide middelen omdat ze niet genoeg inkomsten hebben. Om hen te helpen bij de heropstart kunnen ze via een Ricochet Relance lening van SOWALFIN gemakkelijker een krediet krijgen bij de bank en een betere toegang tot financiering en dat tegen een zeer voordelige rentevoet.

In het kort, dit nieuwe product zorgt ervoor dat een klein bedrijf of een zelfstandige een gemengd krediet kan krijgen om zijn liquide middelen en zijn solvabiliteit te verhogen en zo beter bestand te zijn tegen de economische gevolgen van Covid-19.

Dit product bestaat in 2 vormen:

Combinatie van een nieuw bankkrediet en de Prêt Ricochet Relance

  • Een bankkrediet van max. 50.000 € gegarandeerd voor max. 75% door SOWALFIN
  • Een achtergestelde lening van SOWALFIN van maximum 100% van het bankkrediet (max. 50.000€ met een rentevoet van 0%)

Combinatie bankenmoratorium en de Prêt Ricochet Relance

  • Een moratorium op één of meerdere lopende bankkrediet(en), van min. 6 maanden
  • Een achtergestelde lening van max. 50.000€ (maximum overeenkomend met het bedrag van de termijnen uitgesteld kapitaal via het moratorium)

Zo kan de totale financiering van het bedrijf tot 100.000 € voor het werkkapitaal/de heropbouw van het bedrijfskapitaal en/of de aankoop van stock.

De SOWALFIN lening geniet een franchise in kapitaal van minimum 6 maanden en maximum 2 jaar. Er is dus geen terugbetaling van het kepitaal voor minstens 6 maanden. Bovendien bedraagt de rentevoet die SOWALFIN toepast 0%.

Meer informatie (in het Frans):