Daar is De Nieuwe Lichting van 2024!

Het is het awardsseizoen en dus is het ook tijd voor de Nieuwe Lichting, de jaarlijkse muziekwedstrijd van Studio Brussel. Uit meer dan 1.000 inzendingen werden Bwana, Ise en Yesnomaybe door de Studio Brussel-luisteraars uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2024. Ise kenden we al van de PRG Warehouse Sessions van BESA-member PRG.

Meer dan duizend jonge beloftevolle artiesten en bands schreven zich in voor deze 12de editie, een record. Studio Brussel selecteerde met de hulp van een professionele jury negen finalisten die uitgebreid te horen waren op de radio. De luisteraars mochten een week lang stemmen op hun favorieten.

De drie winnaars werden vorige week bekend gemaakt tijdens de Week van de Belgische muziek:

  • Bwana is het project van studente journalistiek Friedel Dufait uit Oostende, die met de gitaar om de nek en de beats uit een loop station een one-woman-band vormt.
  • De vier Gentse jongens van Yesnomaybe grinden zichzelf een weg tussen de grunge en punk. Weetje: bandlid Ferre Achten studeert Event & Project Management aan de Arteveldehogeschool.
  • Singer-songwriter Ise uit Bree kenden we al van de PRG Warehouse Sessions, georganiseerd door BESA Golden Member PRG, waar ze de jongste deelneemster ooit was.
Je dient statistics, marketing cookies te accepteren om deze content te kunnen bekijken.

Samen vormen zij De Nieuwe Lichting 2024 van Studio Brussel. Ze treden in de voetsporen van onder andere Brihang, Portland, Mayorga, Tamino, Kids With Buns, Jack Vamp & The Castle of Creep en SONS.