BEA Awards 2022

Op 23 november werden in Antwerpen de BEA Awards uitgereikt. Ook dit jaar weer tekenden meer dan duizend event professionals present voor dit jaarlijkse treffen van de eventsector.

Vier Belgische eventbureau’s mochten tijdens deze 23ste editie van de BEA Awards een felbegeerde gouden BEA Award mee naar huis nemen voor de knappe projecten die ze voor hun klanten wisten neer te zetten.

Tijdens de dag stelden de eventbureau’s hun genomineerde projecten voor een geïnteresseerd publiek van collega’s live voor aan een jury van corporate event managers. Die trokken zich daarna terug om te bepalen wie de gouden BEA Awards dit jaar op zijn schouw zou mogen zetten. Tijdens het avondevent in in Avenue by Antwerp Expo werden de winnaars onthuld.

  • Institutional events: Sylvester Events kreeg terecht de hoofdprijs voor het fantastische volksfeest dat het bureau organiseerde ter gelegenheid van de feestelijke heropening van het Antwerps Stadhuis.
  • B2B-evenementen: De gouden BEA in deze categorie ging naar meetmarcel, voor de campagne en het event Dare To Do Your Thing, georganiseerd ter gelegenheid van 150 jaar ING, waarbij de ING-personeelsleden uitgedaagd werden om hun grenzen te verleggen.
  • B2C-evenementen: CityCubes & Whisk wonnen met het zeer gesmaakte tweedaagse DS Podcastfestival dat ze in Oostende organiseerden voor De Standaard in opdracht van Mediahuis.
  • B2E-evenementen: Deze trofee ging naar Ofcores Events & DiscoVR voor en de Volvo Car Gent Team Challenge die ze uitwerkten voor Volvo.

Daarnaast werden nog twee special awards uitgereikt door de jury. Een eerste special award ging naar het Garnaalkrokettenfestival, een event dat Toerisme Oostende in eigen beheer organiseerde. De tweede special award ging ook naar meetmarcel voor de escape room versie 2.0 Finit Hic Deo die ze voor Versluys Holding in elkaar staken.

Het evenement werd dit jaar weer in goede banen geleid door het eventbureau JADA Events, met ondersteuning van een aantal partners uit de sector, waaronder onze BESA leden Tweepuntnul, Virginie Claes, The Frontline Company, ToB-Seen, HD Ledshine, Coverflooring en DB Video, die het beste van zichzelf gaven.

Het werd dan ook een fijne avond onder event collega’s, met lekker eten, veel plezier en een spetterende afterparty.

Meer info over de BEA Awards en de winnende projecten: