AI4Events: Artificiële Intelligentie voor een duurzame eventsector

Het AI4Events project van HOGENT en GrowthAgent wil met de steun van de Vlaamse overheid de evenementensector en dan vooral eventorganisatoren en aanbieders van eventlocaties ondersteunen met de integratie van Artificiële Intelligentie in hun bedrijfsprocessen. Het klinkt als toekomstmuziek maar dat is het niet.

Vlaanderen investeert via het Beleidsplan Artificiële Intelligentie fors in onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. Eén van de projecten in het kader van het Beleidsplan AI is het AI4Events project van HOGENT en GrowthAgent.

Dit project wil de evenementensector en dan vooral eventorganisatoren en aanbieders van eventlocaties ondersteunen met de integratie van AI in hun bedrijfsprocessen. Dat kan helpen om terug op te starten, te accelereren en een duurzame toekomst uit te bouwen. Eén van de dingen waar bijvoorbeeld expliciet naar wordt gekeken is het beperken van no shows.

Starten met AI vergt vaak een grote inspanning en brengt initieel een grote kost en/of onzekerheid met zich mee. Bedrijven weten dikwijls ook niet hoe ze hiermee kunnen starten: aan welke (data-)eisen moeten ze voldoen, welke investeringen zijn nodig , enz. … .

Het AI4Events project wil daarom een heldere roadmap maken, gemakkelijk raadpleegbaar op een platform, waarin eventbedrijven na een eenvoudige selectie kunnen zien welke AI-tools voor hen relevant kunnen zijn:

  • Roadmap tool op 1 platform om AI -tools te selecteren in functie van de eigen middelen en behoeften
  • Community
  • Tools om no-shows te verminderen
  • Kennisverhoging van AI en gebruik ervan binnen de sector
  • Overzicht van alle mogelijke AI-tools

Het  platform zal worden aangevuld met inspirerende praktijkcases in de eventsector en een navormingsaanbod om effectief met AI aan de slag te gaan. Hierbij wordt beoogd een community uit te bouwen, die ook na afloop van dit project wordt levendig gehouden.

Wil je hier graag aan meewerken, dan kan je instappen in het project in oktober 2021 en april 2022.

Meer info vind je hier: https://www.digitaletoekomst.be/nl/artificiele-intelligentie/projecten/dit-ai-project-helpt-de-evenementensector-er-mee-bovenop

Photo by Alexander Sinn on Unsplash