150 jaar Duvel Moortgat

Ssssst … hier rijpt den Duvel! Voor één keer niet want Duvel Moortgat blies het afgelopen jaar 150 kaarsjes uit en vierde die verjaardag met een knalfeest op de Duvel-site in Puurs. Een heleboel BESA leden waren betrokken bij de organisatie van het evenement, dat een groot succes was!

Voor een aantal van onze leden ging niet alleen het schooljaar opnieuw van start begin september maar werd meteen ook het najaar weer in gang getrapt met het event dat werd georganiseerd ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Duvel Moortgat:

360 Solutions (CST controle), ASP (techniek & standenbouw), Birgit Walraet (algemene organisatie), Coverflooring (tapijt), Fluxology (mobiliteit),  G4S (veiligheidsagenten),  GSV (toiletten), Hels (helping hands), Organic Concept (tenten), Phlippo (techniek), Roadrunner (tijdelijke vloer), Stijn Snaet (regie groepsact), ToB-Seen (veiligheidsplan), … en nog vele anderen.

Het event bestond uit een VIP Night voor 1.500 personen op donderdag 02/09, een Familiedag voor 3.000 personen op zaterdag 04/09 en een Open Brouwerijdag voor 10.000 personen op zondag 05/09, waarbij telkens gebruik werd gemaakt van het Covid Safe Ticket. Ook de crews & artiesten werd gevraagd om hierin mee te stappen zodat het hele evenement een safe bubbel werd waarin geen andere coronamaatregelen meer nodig waren (al werd nog wel handgel voorzien op alle plaatsen waar dat opportuun was). De mogelijkheid om je ter plaatse te laten testen werd wel voorzien, zeker voor bijvoorbeeld internationale gasten die niet beschikken over een Europese coronapas. Er werden iets meer dan 450 tests uitgevoerd, geen enkele daarvan was positief.

Waar wel nog consequent naar werd gekeken waren de CO² waarden in de afgesloten ruimten zoals tenten en ruimtes die konden worden bezocht, zodat waar nodig extra kon worden verlucht.

Of zoals iemand van de veiligheidsdiensten achteraf liet weten: “Puik werk van de organisatie en alle partners. Hier kunnen veel organisatoren van een evenement een voorbeeld aan nemen…?

RTV maakte een fijne reportage van het event.