Datum:
18.12.2018

Beschrijving

Het centrale thema van deze contactdag is tijdelijke installaties, hoe gaan we om met constructies op onze scene, in onze tentoonstellingshal of op een evenement?

Waarbij moeten we rekening houden als we die installaties gaan belasten?

Hoe verzeker je de veiligheid bij dergelijke structuren?

Kortom een interessante dag die je nadien met een andere oog laat kijken naar tijdelijke installaties in, rond of op je gebouw. 

Aan het programma wordt nog volop gewerkt maar het blijft de gekende vorm: boeiende sprekers met een inspirerende lezing, twee leuke workshops waar we de theorie omzetten in de praktijk, en daarnaast veel ruimte voor gesprek, intervisie en netwerken met collega’s en leveranciers, van bij de koffie tot en met de ‘One for the road’. 

We starten de dag met een 'out of the box' lezing van Nic Geeraert van BeBamboo.

Nic is een ervaren rigger met een passie voor tijdelijke structuren in bamboe. Tijdens zijn presentatie durven we te dromen van toepassingen in bamboe maar stellen we ons ook kritisch op.

Kan bamboe een alternatief zijn? Hoe denken de verzekeringsmaatschappijen over constructies in bamboe? Hoe berekenen we lasten voor dergelijke constructies?

Daarna laten we Bruno Lerminiaux ons meenemen naar de wereld van krachten en lastberekeningen bij trussconstructies. Een boeiende tocht met heel wat praktische tips and trics.  

In de namiddag gaan we zelf aan de slag in de ruimtes van het RITCS.

Er wachten 2 interessante workshops op ons. In een eerste workshop helpt Bruno ons om de theorie van de voormiddag om te zetten in de praktijk. Tijdens de andere workshop richten we ons samen met Roel Proesmans op de veiligheid in en rond trussconstructies.

Naar goede gewoonte sluiten we de dag af met een gezellige babbel en one for the road.

Praktisch:

  • • Dinsdag 18 decemberi - 10u-17u - onthaal & koffie vanaf 9u30

Prijs:     

Niet-lid       € 100

Lid Besa     € 60

Lid Stepp   € 60

Inschrijvingen en info

Georganiseerd door:  STEPP vzw

Locatie:  Erasmushogeschool campus KAAI   Nijverheidskaai 170     1070 BRUSSEL (ANDERLECHT)

Routebeschrijving:

Openbaar vervoer: Trein tot Brussel Zuid. Neem metro 2 richting Simonis, Halte Delacroix (2e halte). Neem uitgang Nijverheidskaai en volg borden Erasmushogeschool. Via de opricht links naast het gebouw bereik je de achterkant. We verwachten je in de cafetaria.

Met de wagen: Navigeer naar Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht (Brussel). Parkeren kan via de inrit links naast het gebouw. Indien de parking volzet is is er meestal ook plaats aan de kaai of op de betaalparking wat verderop.


Terug naar kalender